Неистрошене старе наде

Маја Гојковић То је ствар изборне воље грађана, али лично не мислим да ће се догодити [да Томислав Николић и Александар Вучић постану председник и премијер Србије]. Србији су потребни стручни људи, који нису 20 година у политици, него 20 година у струци и тиме знатно ближи животу обичних људи.

Маја Гојковић, председница Народне партије и један од оснивача Српске радикалне странке, "Блиц"

Министар за одбрану Младића

Божидар Делић Никад не бих изручио Младића Хашком трибуналу, таман кад бих био и министар одбране Србије, јер је то политички суд у ком је сваком Србину што се тамо нађе немогуће доказати невиност. А то што [Томислав] Николић каже да би изручио генерала [Младића] Хагу његова је лична ствар и мишљење, на које има право.

Божидар Делић, посланик СНС-а и пензионисани генерал, новосадски "Национални грађански"

Ко ради (и прима државну пензију) не боји се глади

Јован Кркобабић Посланици ПУПС-а су зарадили пензије. Пензија је приватно власништво, а то да ли ће пензионер да ради је приватна ствар. А ако ради, мора да буде плаћен.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, на примедбу да посланици његове партије примају и пензије и плате у парламенту, "Вечерње новости"

Нема забаве до тулума

Борис Тадић Ја морам ускоро отићи, а ви останите и уживајте, јер претпостављам да ваша реч тулум то подразумева.

Борис Тадић, председник Србије, на пријему који је у Загребу приредио председник Хрватске Иво Јосиповић, "Блиц"

Имам само за хлеб (и квалитетно вино)

Александар Вучић Питали су ме полицајци да ли смо имали злато, оружје, паре, али ништа од тога немамо. Рекао сам им да нисам ја ко неки њихови министри да ми испод ноћног сточића нађу 100.000 евра! Лопови су могли да однесу једино неку боцу квалитетног вина, али се очигледно у то не разумеју.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, после обијања његове породичне куће у Јајинцима, "Ало!"

Чврста СПС (инфра)структура

Чврста СПС (инфра)структура Ма каква смена?! Па ја се спремам и за следећи мандат. Кад нису могли да ме реконструишу, неће моћи ни да ме смене. Ја сам од чврстог материјала.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре из СПС-а, "Ало!"