Специјалиста за институције

Стјепан Месић Рекао сам да је мој посао завршен, а не да је мој посао био да срушим Југославију. Мене је Сабор послао у Београд да радим у југословенским институцијама, а не као гинеколога.

Стјепан Месић, као бивши председник Председништва СФРЈ, о реченици "мој посао је завршен, Југославије више нема" коју је изговорио у хрватском Сабору, "Прес"

Ко се не боји Вука (Јеремића) још?

Борис Тадић Имао сам човека који је имао 32 године када је постао министар иностраних послова. Мој генерални секретар исто толико, шеф кабинета исто толико. То су људи који су непосредно пре тога завршили факултет. Ни дан данас не знам да ли сам погрешио или нисам погрешио. Чим дате шансу младима, они почну да се понашају као превише одрасли.

Борис Тадић, председник Србије, студентима у Дому Народне Скупштине, "Политика"

Његовим гласом једногласно у НАТО

Драган Шутановац Да је Вук Караџић ишао на референдум о правопису, ми данас не бисмо имали модерно писмо. И зато о стратешки важним питањима не можемо да одлучујемо у атмосфери опште хајке испуњене емоцијама.

Драган Шутановац, министар одбране, на питање да ли је потребан референдум о уласку Србије у НАТО, "Прес"

Догодине у Београдском пашалуку!

Вук Драшковић Устав каже да је Косово покрајина под суверенитетом државе Србије. То значи да Србија у тој својој покрајини врши суверену законодавну, полицијску, војну и сваку другу државну власт. Стварност каже да на Косову, већ 10 година, нема државе Србије нити икакве њене власти. Влада каже да није важна стварност него је важно шта пише у Уставу. Тако је говорио и Калигула кад је свог коња прогласио за сенатора.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Ало!"

Будимо нереални, тражимо могуће

Будимо нереални, тражимо могуће Нисам сигуран да имам снаге да спроведем рационализацију државне управе... То подразумева промену изборног закона, промену Устава. Да ли је то могуће? Дај Боже! Ја нећу да одустанем. Ни од чега никад нећу да одустанем. То је моја обавеза према грађанима. А да ли ће то бити могуће? Надам се!

Борис Тадић, председник Србије, студентима у Дому Народне Скупштине, "Бета"