Демократске насилне промене

Питер Фејт Прилично сам изненађен изјавом српског председника Бориса Тадића да ће свака промена реалног постојећег стања на Косову прекинути дијалог с Приштином. Став ЕУ је да ако се грађани определе за демократске промене, у овом случају на северу Косова, да то не треба да омета било која влада.

Питер Фејт, представник ЕУ на Косову, "Бета"

Даље неће моћи?

Борис Тадић Сваки покушај промене реалности на терену употребом силе изазвао би моментални прекид дијалога [Београд-Приштина].

Борис Тадић, председник Србије, на самиту ОЕБС-а у Казахстану, "Б92"

Хомен је запалио жито?

Слободан Хомен Иако се дубоко не слажем са политиком Јосипа Броза Тита, слажем се са његовом изјавом "Студенти су увек у праву". Ниједна влада која не размишља на овај начин не може се сматрати продемократском.

Слободан Хомен, државни секретар Министарства правде, крајем деведесетих активан у Студентској иницијативи, организацији која је произашла из Студентског протеста 1996/97, "Прес"

Ако је популарност дрога, ја сам дилер

Кристијан Голубовић Полиција ме мрзи јер сам популаран, али ја после сваке робије излазим млађи, лепши, јачи и паметнији.

Кристијан Голубовић, у судници, негирајући да је продавао хероин, "Бета"

Да, то сам ја (мало сам се нахвалио)

Бора Ђорђевић Пре неки дан сам био код хулигана који су 5. октобра били народни хероји. То су моји пријатељи, делије са Севера. Успут, члан сам Главног одбора ДСС-а. Двери су ми блиска организација, верник сам, познајем Амфилохија Радовића и поштујем његову херојску борбу са самозваном ЦПЦ, говорио сам на митингу против хапшења Радована Караџића и том приликом рекао: Више волим Младића од Бориса Тадића, дакле зрео сам за стрељање.

Бора Ђорђевић, музичар, "Вести"

Отцепљење коза од купуса (кад их Вук гледа)

Вук Драшковић Отпор регионализацији Србији јесте последица тога да неке политичке централистичке козе – које имају добру навику да брсте туђи купус – неће да се одрекну купуса, па измишљају приче да ће регија Шумадија да се отцепи од Србије.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Сведок" РТС-а