Не скрећи са (бициклистичке) стазе

Велимир Илић Није спорно да Влада Србије треба да размисли о набавци новог авиона. Они морају о томе да размишљају, иначе нека путују бициклом. Јер знате, када се пође на време, може и бициклом да се стигне.

Велимир Илић, председник НС-а, о квару државног авиона у којем је био премијер Мирко Цветковић, "Прес"

Свака му је ка Соњина

Иван Кузминовић Изласком на изборе може да добије српска заједница на Косову и заправо Косово као целина, зато што смо сад први пут у ситуацији да Срби се укључе потпуно и искрено у политички живот Косова и да заправо своју будућност и следеће године заједно са већинском албанском популацијом граде без проблема.

Иван Кузминовић, директор Хелсиншког одбора за људска права, конференција за новинаре у Штрпцу, "Б92"

Све смо могли ми (да су деценије дуже)

Борис Тадић Србија би у наредних 10 година могла да постане чланица Европске уније, али се то неће догодити уколико не обезбедимо комплетну образовну, научну, саобраћајну и енергетску инфраструктуру.

Борис Тадић, председник Србије и Демократске странке, на Сабору СПО-а, "Танјуг"

Различитим правцима у истом смеру

Вук Драшковић Већ две деценије наш стратешки партнер је ДС, која је за републику и чланица је Европске социјалистичке интернационале, док ми припадамо десној породици европских народних партија и програмски смо за уставну парламентарну краљевину. Теза и антитеза, али у истом смеру.

Вук Драшковић, нови/стари председник СПО-а, на Сабору странке, "Танјуг"

Није ни за (министарски) џепарац

Оливер Дулић Та фирма ће у овој години имати негативно, имаће минус, дели судбину и све ово што сте приказали као изванредне суме. Милион динара за фирму за 12 месеци није огроман промет, није ни добит, није вредна пажње. То је добит једног кафића у Београду за једну ноћ.

Оливер Дулић, министар заштите животне средине и просторног планирања, о својој фирми која послује с државом, "Б92"