Нисам из тог извештаја

Ивица Дачић Помињање мог наводног саветника у извештајима Викиликса највероватније је нека грешка! Уопште не знам који је то мој саветник?! И зашто би он некоме причао о томе кад није надлежан?!

Ивица Дачић, министар полиције, на извештај "Викиликса" по којем је "близак саветник Ивице Дачића открио да је бивши директор БИА Раде Булатовић знао где се Радован Караџић крио шест месеци пре него што је ухапшен 2008. године", "Прес"

Мир, кинески брате, мир...

Веи Ђингхуа Када је реч о одлуци Владе Републике Србије да у последњем часу промени свој став и пошаље омбудсмана на доделу Нобелове награде, ми дубоко жалимо, али разумемо притисак под којим је и ситуацију у којој се налази Република Србија. Уручење Нобелове награде криминалцу Лију Сјаобоу који пропагира да "Кина треба још 300 година да буде колонија" и да "она мора бити подељена на 18 нових држава", и који је дуго подстицао рушење националне владе, потпуно је против добрих мотива Нобелове награде која симболизује "браниоца мира" и представља понижење за њу.

Веи Ђингхуа, амбасадор Кине у Београду, "Политика"

Заштитник права да Јеремић не буде у праву

Саша Јанковић Заштитник грађана је независан државни орган и ни на који начин нисам овде могао бити као изасланик Владе или премијера. На церемонију доделе Нобелове награде позван сам под својим именом и презименом, јер ми је Нобелов комитет на адресу омбудсмана послао позивницу чим је изразио жељу да присуствује. А одлучио сам да путујем у Осло кад сам схватио да Вук Јеремић није прихватио да преиспита одлуку о неприсуству представника Србије тој церемонији.

Саша Јанковић, заштитник права грађана, "Блиц"

Ко не занемарује тактику, завршиће у вишеразредној ЕУ

Мирко Цветковић Одлука Србије да не присуствује додели Нобелове награде у Ослу тактички је потез који има за циљ јачање европске интеграције земље.

Мирко Цветковић, премијер Србије, у Бриселу, на конференцији о европској интеграцији Западног Балкана, "Бета"