Мајстор за поправку опозиције

Драган Марковић Палма Поручујем свима који се у Србији баве политиком да је прошло време свађа. Они који су у опозицији, они су на резервној клупи, али где то има да резервна клупа првој екипи ове републике скандира "уа"? "Браво, мајсторе" треба да говоре, па да ми следеће године запослимо и те што су у опозицији, али и ове што су у власти са нама.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и градоначелник Јагодине, на Конгресу СПС-а, "Блиц"

Слатка ноћна мора

Ивица Дачић Видите колико смо напредовали. Нема звиждука, а пре две и по године нисте могли ни да сањате кога ћу данас да поздравим на Конгресу.

Ивица Дачић, нови/стари председник СПС-а, на осмом Конгресу партије, поздрављајући Ненада Милића из Либерално-демократске партије, "Бета"

Променити све да би они остали исти

Петар Божовић И ја сам хтео промене. И то неколико пута. Али, променио сам се само ја. Остарио и изнемогао. Они су остали исти.

Петар Божовић, глумац, "Вечерње новости"

Смењујте, ја и даље радим свој посао...

Вук Јеремић Мене одређени интересни кругови, преко медија, смењују од тренутка кад сам ступио на дужност министра спољних послова. Ја радим свој посао и то ћу наставити да чиним најбоље што могу, али морам да скренем пажњу на штетност оваквих спекулација, јер оне шаљу погрешан сигнал у свет да не постоји јединство у државном врху по питању циљева и приоритета спољне политике, а то свакако није случај.

Вук Јеремић, министар спољних послова, у Софији, о спекулацијама да ће бити смењен за недељу дана, "Фонет"

Тачка на Ј(еремића)

Чедомир Јовановић ЛДП неће одустати од захтева да се одржи седница скупштинског Одбора за иностране послове како би се ставила тачка на јавашлук и безобразлук, што је једини опис спољнополитичких иницијатива последњих неколико месеци.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, конференција за новинаре, "Данас"

Од Авноја до историјског Конгреса

Борис Тадић Поштовани пријатељи, даме и господо, другарице и другови, Конгрес социјалиста има историјски значај, како за саме социјалисте, тако и за будућност државе и региона.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, обраћајући се делегатима осмог Конгреса СПС-а, "Б92"