Стандарди премијерских непостигнућа

Томислав Николић После [Мирка] Цветковића може и [Ивица] Дачић. Кад већ падамо, да падамо.

Томислав Николић, председник СНС-а, о медијским наводима да би Ивица Дачић могао бити нови премијер, "Студио Б"

Милошевић је био (два пута) бољи

Чедомир Јовановић Милошевићу је било потребно три месеца да схвати да се не може красти изборна воља грађана, [министар Светозар] Чиплић је после шест месеци одлучио да распише нове изборе. То је само по себи доказ велике конфузије која постоји у владајућој коалицији.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о новим изборима за Бошњачки национални савет, РТС

Рекордери мријет навикнути

Борис Тадић Србија ће ући у Европску унију између 2016. и 2020. Најбољи могући резултат, односно рекорд над рекордима имајући у виду остале земље, била би 2016. година, док би 2020. била уобичајен резултат. Уколико бисмо [у ЕУ] ушли 2020. то значи да идемо возом који иде 70 километара на сат, али ми хоћемо да тај воз иде између 120 и 160 километара.

Борис Тадић, председник Србије, на скупу о недовољно развијеним подручјима, "Бета"

Мачак ми се представио и рекао да нема никог

Дијана Вукомановић У просторије СПС-а први пут сам крочила као научник истраживач на почетку каријере. Сакупљали смо програме свих партија и признајем да сам тада разбила своје предрасуде о СПС-у као ригидном систему. Уверила сам се да су далеко најорганизованија странка. Ишли смо буквално од партије до партије и узимали њихове програме. Сећам се да смо у ДСС-у затекли само мачка Дражу. Али, ето то вам говори како су опозиционе странке тих деведесетих изгледале.

Дијана Вукомановић, нова потпредседница СПС-а, "Ало!"

Лепа коалиција лепо функционише

Драган Марковић Палма Избор Бориса Милићевића је за мене био изненађење, ми као коалициони партнер СПС-у не можемо забранити да у својим редовима имају геј лоби, али не можемо да прихватимо да неко ко се јавно декларише као геј сутра буде и испред ЈС у коалицији којој припадамо, односно да такав има одређене функције у коалицији. Срђан Драгојевић је у филму "Лепа села лепо горе", приказао Србе у најгорем светлу, геноцидним, и за нас je, као коалиционог партнера СПС-a, неприхватљив.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о избору геј активисте Бориса Милићевића и режисера Срђана Драгојевића у ГО СПС-а, "Вести"