Било им је први пут

Бојан Пајтић Ради се о потпуно новом систему гласања, електронском гласању, али деси се да системи, када је нешто ново и када се дешава први пут, падну. Највећи део гласања обављен је електронским путем, али могуће је наставити гласање и гласањем листићима.

Бојан Пајтић, као кандидат за потпредседника ДС-а, о паду система за електронско пребројавање гласова на Скупштини ДС-а, "Фонет"

Много су јаки (јачи и од Ахила)

Борис Тадић Само да вас обавестим да сам овај говор одржао на једној нози. То значи да можемо да победимо и на једној нози, ако треба.

Борис Тадић, председник ДС-а, на Скупштини странке, осврћући се на своју повреду Ахилове тетиве, РТВ

Монтирање без режије

Гојко Тешић Незадовољан сам због малог броја пријављених за дискусију, што је лоше за странку јер изгледа као да је скуп режиран. Лоше је и то што су поједини кандидати ДС-а за страначке функције у данима пред Скупштину организовали кампању у нама наклоњеним медијима.

Гојко Тешић, делегат на Скупштини ДС-а, подржавајући Вука Јеремића за потпредседника ДС-а, "Бета"

Прање руку (и савести)

Хосе Пабло Барјабар Чудно је да Карла дел Понте објављује књигу о трговини људским органима, а могла је да покрене истрагу о томе, још док је била на функцији. Са наше стране ми [судски лекари] смо урадили посао. Немачки полицајци на Косову скупили су 1999. године 400 узорака ДНК и 2002. године тражио сам те узорке за идентификацију. Немци су рекли да су их уништили јер им је Хашки трибунал то дозволио.

Хосе Пабло Барјабар, лекар и шеф Бироа за истрагу несталих и судске медицине, основаном при УНМИК-у од 2002. до 2007, за швајцарски дневник "Време", "Б92"

ЕУ (и Тачи) немају алтернативу

Џејмс Џатрас Када би у Београду постојала власт достојна поштовања, она се не би припремала за састанак са представницима Тачијеве владе у директним преговорима. Амерички естаблишмент је од првог дана знао да су Хашим Тачи и ОВК криминална група која подржава Осаму бин Ладена и бави се трговином дрогом, људима и оружјем широм Европе, али их је ипак подржао.

Џејмс Џатрас, директор Америчког савета за Косово, ауторски текст, "Срна"

Нико срећан, а Дик Марти довољан!

Дик Марти Трговина људским органима је феномен који превазилази Косово. Та трагедија је проузроковала више жртава него тероризам. Када су ми у Савету Европе затражили тај извештај, нисам био пресрећан, али сам га урадио најсавесније могуће. Сада је на одговарајућим властима да га расветле.

Дик Марти, специјални известилац Савета Европе, за швајцарски дневник "Тан", "Срна"