Монашење без програма

Чедомир Јовановић Коштуница нам предлаже да се замонашимо, а Тома Николић је свима послао поруку да за њега треба да гласамо зато што нема програм.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Око" РТС-а

Све је исто, само њега (Зукорлића) има

Муамер Зукорлић Режим у Београду својим игнорантским понашањем може од Санџака да направи ново Косово. Ако политичке поруке с врха иду стално у правцу да се нама не верује, онда је јако тешко успостављати стабилност. Све је исто као што је Милошевић радио на Косову.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, "Фонет"

Правда за Хашима!

Бруно Векарић Србија неће подићи оптужницу против Хашима Тачија. Уколико неко није доступан нашим органима гоњења, није целисходно да се такви процеси започињу, јер они исувише личе на политичка суђења. Осим тога, ако нема оптуженог на клупи, било би тешко утврдити правду без одговора онога коме се суди.

Бруно Векарић, заменик тужиоца за ратне злочине, "Блиц"

Благо (фер) губитницима

Борис Тадић Нема никакве сенке, сви чланови Изборне комисије су потврдили да је све у реду. Добро, увек када постоји губитак избора постоји извесно незадовољство... Ја сам често губио изборе у ДС-у, првих неколико дана нисам био најсрећнији човек а после тога све то прође и видим да сам изгубио фер.

Борис Тадић, председник ДС-а, о изборној Скупштини ДС-а, "Шта радите, бре?" РТС-а

Контролишемо и да рачунари не краду

Божидар Ђелић Хтели смо да иновирамо изборни процес, а они који први крену одређеним путем, понекад имају и понеко горко искуство. Нисмо се баш прославили у овом домену. Не због гласања, него што, изгледа, није било довољно информацијског капацитета да се одштампа гласачки листић. Да се гласало само електронски ишло би врло лако, али се поред тога хтело и гласање на листићу.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе задужен за европске интеграције и министар науке и технологије, о електронском гласању на Скупштини ДС-а, "Б92"

Украли му и изјаву да је покраден

Вук Јеремић Ово је најмонструознија крађа која се икада десила! Када су видели да њихови кандидати неће проћи, покрали су ме на најстрашнији начин! Када је гласало око 50 одсто људи и када су видели да мимо свих њихових очекивања водим и имам највише гласова, лажирали су све и донели нове листиће, па сада гласају како им падне на памет! Ако нам се ово деси, шта нас разликује од оног СПС-а? Па, да ли треба и нама да вичу: "Спаси Србију и убиј се?" Да ли треба да се понови 5. октобар?

Вук Јеремић, као неуспели кандидат за потпредседника ДС-а, о гласању на Скупштини ДС-а, у тексту који је лист "Ало!" објавио на свом сајту а касније повукао, "НСПМ"