Пресретнуте комуникације

Ивица Дачић Знам да уколико СНС или ДС не буду могле да формирају већину у Скупштини Србије са својим постојећим партнерима, моћи ће или да иду на поновљене изборе или да праве заједничку владу. Да иду на нове изборе? Не верујем у то. Алтернатива ће бити коалиција ДС и СНС. Ја знам да њима не одговара да се о томе говори. [...] Ја само говорим оно што је реално. И говорим оно што знам. А, знам да између људи из тих странака постоји комуникација. Чак понекад чешћа него са мном. И, шта, сад њихова комуникација треба да остане тајна?

Ивица Дачић, министар полиције и председник СПС-а, "Данас"

Усложњавање нетачних чињеница истинитим лажима

Снежана Маловић Под питањем општег избора није само питање неизабраних судија и смета ми кад се реформа оголи на један део. Нећу да кажем да је то питање небитно, наравно да је битно и да је у фокусу јавности и да га треба решити. Често су се у јавности појављивале нетачне чињенице које су усложиле цео процес што је довело до тога да понекад имамо и погрешне закључке.

Снежана Маловић, министар правде, о реформи правосуђа, "Б92"

Осећање за обећање

Слободан Милосављевић Очекујем да ће у 2011. години раст бруто домаћег производа бити око три одсто и то је тај мали бољитак који би требао да се нешто више него у 2010. години осети у животима обичних људи. Оптимиста сам, иако мислим да сада није време да за 2011. годину нешто обећавам, није време за обећања него за осећања шта је то што се дешава свуда око нас.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Бета"

Побеђујем због (неиспуњавања) мојих обећања

Борис Тадић Изјава је толико бесмислена да бих се уздржао од коментара.

Борис Тадић, председник Србије, на констатацију да "Динкић каже да су његова обећања ипак имала утицај на вашу победу на изборима", "Блиц"

Живот почиње у осамдесетој

Јован Кркобабић За штап сам премлад, али ако већ инсистирате, нека онда буде ручне израде, од ебоновине, са сребрном, изгравираном дршком, ради вечерњег комплета.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, о "пакетићу" који су му припремили читаоци, "Прес"