Лош оптимиста и добар прогнозер

Александар Вучић Сигуран сам у [изборну] победу, а по својој природи нисам баш оптимиста.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Ало!"

Не поправаљај (Устав) ако га нису покварили (хомосексуалци)

Драган Марковић Палма Прво, за промену Устава потребна је двотрећинска већина у парламенту, а онда и потврда на референдуму. У овом тренутку, већина странака не подржава ту иницијативу СНС-а [за промену Устава]. Друго, видите да су и хомосексуалци тражили своје измене – да се у Устав унесе да два мушкарца могу да ступе у брак.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и градоначелник Јагодине, "Правда"

Устав нема алтернативу

Петар Петковић Народ добро зна да је Устав пречи од ЕУ.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, конференција за новинаре, "Вести"

Не питај ме како живим (и запошљавам) ја

Јован Кркобабић Зовите ме сутра, имам сада неке људе овде, не могу да причам. Ћао, живели!

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, о одлуци Владе да Фонд ПИО који води ПУПС може да запосли још 100 људи, "Прес"

Рационализација отпуштањем њихових и запошљавањем наших

Изјаве.нет Тачно је да је Влада усвојила одлуку [о отварању нових 100 радних места у Фонду ПИО], али нема ту никакве мистерије, јер су сличне одлуке и раније усвајане за запошљавање у неким другим институцијама, а ово је први пут да се доноси одлука о Фонду ПИО. План рационализације овом одлуком није нарушен, јер у државној управи има и запошљавања, али и смањења броја радника. Важно је да коначан број запослених остане исти.

извор из Владе, "Прес"

Необичан, егзотичан и исти

Иштван Пастор Зашто не би био уведен црногорски када је то по свим демократским правилима. Не видим у чему је ту проблем када мањинске заједнице на то имају право. Црногорски језик делује необично, егзотично, али ако та мањинска заједница прави разлику, онда то треба поштовати.

Иштван Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара, на питање зашто је СВМ у Малом Иђошу подржао идеју да црногорски језик буде званичан, "Вечерње новости"

Све цене које расту, и треба да расту

Слободан Милосављевић Због енормног раста цена у примарном сектору, до сада је већ поскупело све што је требало.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Танјуг"

Јеремић је сав његов бол

Чедомир Јовановић Не радује ме што је то био живи пренос политичког нестајања човека који доживљава фијаско на сваком плану. Нажалост, и даље је министар и стало ми је само до тога да штета коју нам прави у европским интеграцијама, односима са западним земљама, али и Кином и Русијом, буде што мања. Нећу да коментаришем ситуацију у ДС, али на њој је ризик што је Јеремић још увек министар, додуше готово без портфеља.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о ТВ дуелу са министром спољних послова Вуком Јеремићем, "Блиц"