Завијање (премијера) у црно

Млађан Динкић Наш премијер ништа не одлучује. Он је премијер који треба да одлучује, а ништа не одлучује. Одлучује председник [Србије]. Ко би други одлучивао? То сви знамо и шта има да се, што бисмо народски рекли, фолирамо око тога? Покушавам да разговарам с председником Србије и укажем му да не треба сликати ствари бело, ако су црне.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и председник Уједињених региона Србије, на нишкој "ТВ5", "Бета"

Неслепи (дванаести) путник

Слободан Милосављевић Ишао сам с њима чартер летом зато што сам имао могућност да одем, а да не морам да платим карту, и да одем да завршим неке приватне ствари. Да уговорим неки посао. Потпуно званично, легално и без икакве мистерије. [...] Нисам био приватно јавно, нити службено у смислу службеног пута за државу, него приватно пословно.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, о путовању чартер летом Фудбалског савеза Србије од Београда до Тел Авива, којим су летели репрезентативци на пријатељску утакмицу са Израелом, "Курир"

Осуђени на најбољу власт ДС-а

Бојан Пајтић Србија је једна од ретких земаља у којој опозиција не може да понуди никакав алтернативни програм. Када Николић буде седео на стиропору на улици и разговарао с грађанима, нека их поведе у свој стан, како би се грађани лично уверили како живи у свом стану и колико их разуме.

Бојан Пајтић, потпредседник ДС-а и премијер војвођанске владе, "Курир"

Ја сам вам живи доказ (на слободи)

Славољуб Муслин Вероватно је то порука намењена некоме. И друге кад хапсе, сликају их. Тако је то кад се згреши... Не знам, немам доказе. Знам само да мене нису хапсили, односно да слободно шетам улицама.

Славољуб Муслин, бивши тренер фудбалера Црвене Звезде, о хапшењу бивших челника тог клуба Драгана Џајића, Владимира Цветковића и Милоша Маринковића, "Прес"

Осудите макар кофер

Божо Прелевић Оно што једино не може да буде у афери "Кофер" то је да нико није крив, а за такву одлуку заслужно је само реформисано правосуђе. Ако већ оптужени нису криви јер нису примили мито, онда су криви они који су га дали. Примање мита је кривично дело, исто као и давање. А због тога што је тужилаштво селективно, ти који су га дали нису оптужени.

Божо Прелевић, адвокат, о ослобађајућим пресудама за аферу "Кофер", "Прес"

У Србији нико неће гладовати (ако се зове Жарко Обрадовић)

Леонардо Ердељи Ми не изводимо људе на улицу, него их на то тера Влада са својим неспособним и корумпираним министрима. Жарко Обрадовић, док 12.000 деце има један оброк дневно са народне кухиње, купује стан од два ара. За тај стан наставник треба да ради 98 година, а ништа да не једе, како би отплатио рате за кредит. Очигледно је да је ово, ако се настави, повратак у "веселе деведесете".

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника, "Сведок"

Толики су нерадници да им месец има само једну седмицу

Сандра Гуцијан Ево једне рачунице: учитељица ради пет сати пет дана у недељи, то је 25 сати месечно пута девет месеци (сигурно није више када се одбију летњи, зимски, јесењи, пролећни распуст, празници, викенди…), дакле, 225 сати годишње.

Сандра Гуцијан, новинарка, "Политика"

Циклус српских напредних песама

Марко Шелић Марчело То је сјајан пример докле иде бахатлук свега и свакога према ауторима у овој земљи, то је као да било ко може да позајми твоју жену кад му је до секса. Потпуно је невероватно да неко већ у том истом тренутку, када са говорнице кличе бољем сутра, краде некога и нема проблем са тим.

Марко Шелић Марчело, музичар, о неовлашћеном коришћењу његове песме на митингу СНС-а, "Блиц"