Физиологија за посланике

Томислав Николић Кад сам долазио у Парламент, у Булевару револуције видео сам, како по овом снегу иде једно кученце и дошло је до споменика Николи Тесли и обавило физиолошку потребу по споменику. И разиђоше се. Оно кученце оде као кученце, а споменик остаде као споменик Николи Тесли. Чујем да је један посланик у Скупштини Србије покушао исто тако да обави неку своју физиолошку потребу на заменику председника СНС-а који није у сали. Кажем му сад: можда је олакшан, али он ће и даље да остане оно што је био, а онај на кога се обрушио остаће онај ко је и био.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба "Напред Србијо", о посланику СРС-а Немањи Шаровићу, који је оптуживао заменика председника СНС-а Александра Вучића, "Политика"

Сва наша питања су спољна

Снежана Самарџић-Марковић Разговарали смо са амбасадорима Европске уније. Одговор свих њих био је – под један, да се неће мешати и не мешају се у унутрашња, а камоли кадровска питања, у оквиру наше странке и српске политике; а други одговор био је да они, наравно, немају ништа против нашег кандидата.

Снежана Самарџић-Марковић, министар омладине и спорта из Г17/УРС, о Зорану Станковићу као кандидату те странке за министра здравства, "Шта радите, бре?" РТС-а

Питање ауторских (и сродних) права

Нада Колунџија СРС ће нас сада оптужити и за то што Томислав Николић уопште постоји. Они су га направили, ковали у звезде, они су му дали рејтинг, ореол најбољег кандидата у овој земљи, дали су му све што он сада има и користи. Томислав Николић је за нас једнако СРС.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе За европску Србију, РТС

Избори се за изборе (и љубав ДС-а)

Небојша Стефановић ДС и СРС су у коалицији, циљ иступа радикала је да се постојећа влада одржи још неко време. То је врло чврста коалиција, која наставља да води хајку против напредњака, али су све комбинације и калкулације радикала узалудне, јер су једино решење ванредни парламентарни избори.

Небојша Стефановић, потпредседник ГО СНС-а, РТС

Тешко је љубити тајно (јер то не сме бити полујавно)

Немања Шаровић Постоји јавна или полујавна љубав ДС-а и СНС-а, СНС је чедо ДС-а. СНС немилице троши новац, посебно у предизборним кампањама, упркос томе што је то једина странка која не добија из буџета ниједан динар, јер није учествовала на изборима, него су мандате стекли крађом и подршком ДС-а.

Немања Шаровић, посланик СРС-а, конференција за новинаре у Скупштини, РТС

Безидејност ракијског казана

Чедомир Јовановић Морамо учинити што уверљивијим нашу политику преокрета која је потребна алтернатива и неспособној влади која се гуши у својој безидејности и политици ракијског казана, пробушеног ћилима и стиропора на којем се гужвају политиканти, бегунци, јуловци и примитивци.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Вечерње новости"