Имиџ је ништа, рат је све

Тошио Цуназаки Највећи проблем за Србију је слика која о њој постоји у свету. У Јапану неки људи и даље мисле да је Србија у рату.

Тошио Цуназаки, амбасадор Јапана у Београду, "Блиц"

Најнетраженији послови

Драган Ђуричин Тешко је у Србији бити економиста, министар, председник владе, гувернер...

Драган Ђуричин, председник Савеза економиста Србије, "Бизнис форум" на Копаонику, "Б92"

Мандатар за кандидата

Бранислав Лечић Имао сам пријатељски однос с Чедом. Он ме је пријатељски издао! Интиме сигурно неће бити. Никакав контакт нисмо имали, али надам се да ћемо ускоро разговарати о посланичком мандату који је припадао Владану Батићу. Знам да је Јовановић врло поштовао Батића и његову породицу и сигуран сам да ће омогућити да ДХСС има свог кандидата за тај мандат.

Бранислав Лечић, нови председник ДХСС-а чији избор део странке оспорава, о разговору са Чедомиром Јовановићем о мандату преминулог Владана Батића, "Курир"

Алтернативне санкције (уместо Гвантанама у Инсајдер)

Андреја Младеновић Доведете човека у хладан студио, уперите рефлектор у њега и онда му поставите 150 питања као иследници. Тако формулисана питања постављате само ДСС-у и никоме више. Овде имамо ситуацију где се једна медијска кућа преко одређеног телевизијског формата, званог "Инсајдер", ставља у улогу полиције, јер врши истрагу, тужиоца јер покреће истрагу, суда јер пресуђује. Само још фали простор за извршење санкција.

Андреја Младеновић, функционер ДСС-а, објављујући прекид сарадње и комуникације ДСС-а и РТВ "Б92" због емисије "Инсајдер", "Бета/Смедиа"

Различите сличности

Војислав Коштуница Чак је и у фудбалским утакмицама израженији ривалитет између тимова него што је у овом тренутку између ДС-а и СНС-а. [...] Очигледно је да је изборна кампања почела. Власт народу нуди реконструкцију, а СНС "стиропор револуцију". Г17 би опет да буде "риба-девојка", мало у власти, а мало у опозицији.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Вечерње новости"

Нека буде што Гадафи замислити не може

Расим Љајић Тада је Милошевић већ био ухапшен. Чекало се изручење Хагу. Испричам зашто сам дошао, а он ме пита: "А шта је са Слободаном?" Ја у шоку, али објасним му да је Милошевић у затвору, а он каже: "Добро, али нећете ваљда да га изручите непријатељском и хегемонистичком суду у Хагу под окриљем Американаца." Онда је он два сата мени причао о Американцима, о Либији, нашим традиционално добрим односима и како не може да замисли ситуацију да ми подлегнемо притисцима и изручимо Милошевића Хагу. Најблаже речено, мој утисак о њему је да је доста чудан човек.

Расим Љајић, министар рада и социјалне политике, о сусрету са Моамером ел Гадафијем, "Ало!"

Косово се брани у Триполију?

Економист Гадафи је Пацолију и сарадницима рекао да почну да пјевају и плешу. То је трајало једно вријеме и већ им је понестајало пјесама. На крају им се пуковник Гадафи смиловао и рекао да могу престати, али им је и додао да никада неће признати Косово све док су његови лидери америчке пудлице, које плешу и забављују друге свјетске лидере, попут марионета. Осрамоћени косовски званичници погнуте главе су напустили Либију.

Економист, о сусрету Моамера ел Гадафија и новизабраног председника Косова Беџета Пацолија, у тексту "Гадафијевијеви југословенски пријатељи", "Независне"

Косово, пусто америчко

Патријарх Иринеј Божијом вољом и вољом Сабора ја сам изабран за Патријарха, у ово тешко време, када нам одузимају Косово, а Србија је без Косова као тело без срца. Ровари нам се и у Рашкој, знамо о чему се прича и чује у Војводини. Ово је трагично време нашег народа, али се надамо да нас наши свети неће оставити и да ће нам помоћи да пребродимо и ова искушења.

Патријарх Иринеј, у Чикагу, "Вести"