Вука за краља и премијера!

РТС Око 2.000 присталица који су се окупили на Тргу републике узвикивало је: "Вуче, Вуче", "Сви, сви", "Хоћемо краља", "Доле влада".

РТС, извештај са обележавања 20 година 9. марта, у организацији Српског покрета обнове, члана владајуће коалиције

Прва звезда другог свемира

Јелена Карлеуша Дејан Цукић је дефинитивно део другог свемира.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, ТВ "Пинк"

Слободно дрво у слободној земљи

Вук Драшковић Данас је потребно трести дрво слободе. Када се то деси, видећете како ће то дрво брзо родити здраве плодове.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на обележавању 20. година 9. марта, подсећајући на ондашње речи Борислава Михајловића Михиза да се "тресе дрво неслободе", РТС

Ни где ни кад

Душан Ковачевић Сад смо ту негде где нисмо нигде. А више немамо ни неки датум после кога чекамо да ће се нешто десити. Сад нам је свеједно да ли ће неко умрети ил' ће се неко родити. Једноставно смо у безваздушном простору, лебдимо између нигде и никад.

Душан Ковачевић, драмски писац, "Блиц"

Ургентна ортопедска (инфра)структура за остајање на власти

Чедомир Јовановић Зашто је Министарство енергетике подељено тако да један део припадне ортопеду, а други најнеефикснијем министру, који прави погрешну траку аутопута и који нас вређа својим бесмисленим изјавама сваког дана?

Чедомир Јовановић, шеф посланичког клуба ЛДП-а, о Министарству животне средине, рударства и просторног планирања Оливера Дулића и Министарству инфраструктуре и енергетике Милутина Мркоњића у реконструисаној Влади, РТС

Лига (радикалних) шампиона

Томислав Николић Неко ко жели да игра у Лиги шампиона, мора да прође много квалификација. Миш остаје мали и на планину када се попне.

Томислав Николић, председник СНС-а, одговарајући током скупштинске расправе Немањи Шаровићу, посланику СРС-а, на позив да учествују у телевизијском дуелу, РТС

Идеологија европског национализма

Немања Шаровић Томислав Николић је политичка аномалија, "господин стиропор" који ради за власт и који је у шестој деценији схватио да га занима другачија идеологија - европска, а не национална.

Немања Шаровић, посланик СРС-а, током скупштинске расправе, РТС