Све по списку (држављана)

Осман Субашић Црногорски држављанин, који је стекао држављанство друге државе након 3. јуна 2006. гдине, а Црна Гора није са том државом потписала споразум, црногорско држављанство губи по сили закона. Андрија Мандић је српско држављанство добио након 3. јуна 2006, и њему ће, као и Предрагу Поповићу, лидеру Народне странке, бити одузето црногорско држављанство.

Осман Субашић, помоћник министра унутрашњих послова Црне Горе, "Танјуг"

Да се чује један (Мићунов) глас

Бранимир Ђокић Већина нас није знала о чему се уопште говори. [Драгољуб] Мићуновић је рекао како се емисија бави темама једнострано и да ауторка доводи саговорнике који заступају непримерене ставове. На седници, што се тога тиче, није донета никаква одлука или закључак. Иначе, Програмски одбор нема право да било шта укида, већ да даје своје мишљење о програму, критикује га или указује на начине да се побољша.

Бранимир Ђокић, члан Програмског одбора РТС-а, о укидању емисије "Атлантис" на Другом програму Радио Београда, "Балканмагазин"

Нема кризе за нашу кризу

Исак Адижес Видите какве су револуције у Африци – Либија, Египат, Тунис, чак и Хрватској 10.000 људи маршира, виче, протестује. А у Србији – нико ништа. То значи да су људи дигли руке, а то је забрињавајуће. Није проблем криза, него последице кризе, која се стално наставља, продужава се из једне у другу...

Исак Адижес, оснивач и програмски директор "Адижес института", творац методологије управљања предузећима, магазин "Бизнис"

Нафта за демократију

Николас Бернс САД имају у тим земљама огромне интересе важне за националну безбедност.

Николас Бернс, бивши амерички државни подсекретар, одговарајући на питање "зашто САД нису деловале у корист опозиционих снага које су се нашле на удару аутократских режима у Јемену и Бахреину", "Вести"

Потврда сервилности

Вук Драшковић Откази и суспензије на Радио телевизији Војводина, због техничке грешке на кајрону вести о разговорима председника Тадића и руског премијера Путина, срамота су за државу која жели да уђе у Европску унију. Ти откази и суспензије сведоче да је Стаљин још жив у главама данашњих цензора и вазала неслободе. Омашком је написано "потврда непријатељства", уместо "потврда пријатељства". Садржај вести казивао је о пријатељству и демантовао омашку.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Вечерње новости"