Радио сам поштено, ризиковао хапшење...

Милутин Мркоњић Хоћете да ме хапсите?! Ево, ухапсите ме, нећу да бежим! Хапсите ме, дођите по мене.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, поводом првоаприлске шале новинара листа "Ало!" да су у полицији добили поуздану информацију да ће и он, као његов помоћник Милорад Илић, бити ухапшен због малверзација у том Mинистарству, "Ало!"

Погоди ко долази за вечеру

Маига Хамадахаман Ма више сам ја Србин него Чеда! Ако због његове изјаве да смо канибали добијем отказ, остаћу без плате, па ћу онда морати да једем људе. Прво Чеду, па све остале... Пошто је глад у земљи, човек мора да се сналази! Ионако су нас дотле довели разни ''ДОС-ови'' и њима слични.

Маига Хамадахаман, ветеринар београдског зоолошког врта, поводом изјаве председника ЛДП-а Чедомира Јовановића о "канибалима", "Ало!"

Колатерални инцидент за њено добро

Биљана Србљановић Макар ме није гађао неки полудели снајпериста са Пала, који ме нишани и гледа баш моје дете да убије, него се овај бар труди да не гађа цивиле и кад га погоди - то је макар инцидент. Ако већ треба неко да те бомбардује, боље да те бомбардује НАТО него да те бомбардује Радован Караџић. Уопште не видим у чему је проблем у том бомбардовању, уз све поштовање жртава и уз сав мој пацифизам?

Биљана Србљановић, драмски писац, о НАТО бомбардовању Србије 1999, "Пешчаник" Радија "Б92"

Сувише велики атлета за кравату

Борис Тадић Како неформално? Видите да сам у оделу. А одела не волим. Кад више не будем у овој улози, носићу само атлет мајице, како што каже [аутор стрипа у "Блицу" Марко] Сомборац.

Борис Тадић, председник Србије, новинарима окупљеним иза виле "Златни брег" код Смедерева, на чињеницу да је био без кравате на трилатералном састанку са премијерима Словеније и Хрватске, "Блиц"