Како одбити а не убити?

Роберто Кастели Потребно је одбити емигранте [са севера Африке], али не можемо да пуцамо на њих... Бар за сада.

Роберто Кастели, високи функционер Лиге за север и заменик министра за инфраструктуру и саобраћај у Влади Италије, поводом протеста северноафричких емиграната које Италија жели да врати назад или да их пошаље у Европу која их не прима, италијански "Радио 2"

Егзекуција легалности

Слободан Радовановић Видим да постоје одређени притисци да се води истрага, али морам да кажем да је то стрељање извршено легално, на основу судског поступка, какав год да је он био. Михаиловић је формално имао и право на жалбу, која је одбијена. Зато не постоје законски основи да егзекутор одговара. У Нирнбершком процесу чак није ни било права на жалбу.

Слободан Радовановић, председник Комисије за истину о генералу Дражи Михаиловићу и заменик републичког јавног тужиоца, "Вечерње новости"

Стечена безобразност

Томислав Николић Кад сте постали тако безобразни?! Кад сам ја 2008. године рекао да је начињена велеиздаја? Па, ја сам због тога истеран из странке.

Томислав Николић, као бивши заменик председника СРС-а, одговарајући министру спољних послова Вуку Јеремићу, ТВ "Б92"

Без (веле)издаје фанатизма

Вук Јеремић Како бисте ви радили на нашем месту? Да ли бисте били Томислав Николић који каже да је 2008. направљена велеиздаја потписивањем уговора о стабилизацији и придруживању, или бисте били Томислав Николић који данас претиче и ЛДП у свом еврофанатизму – не знам, али се надам да нећемо ни бити у прилици да то видимо.

Вук Јеремић, министар спољних послова, Томиславу Николићу, на округлом столу под називом "Спољнополитички изазови Србије", ТВ "Б92"

Шта је то у Томином бићу (што га води ка Борису Тадићу)

Нада Колунџија Изгледа да једини саговорник кога он [Томислав Николић] заиста сања јесте Борис Тадић и да, без обзира с киме разговара, то му некако није довољно.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, РТС

Перпетум митинг

Томислав Николић Власт ће морати да прихвати понуду СНС-а са митинга 16. априла. Митинг ћемо свакако одржати, само је сада питање да ли ће то бити митинг на којем ћемо објавити договор или митинг који ће да се окупи без икаквог договора и који ће морати сам да решава нека своја питања.

Томислав Николић, председник СНС-а, РТС