Жедан (и гладан) у пензију

Ненад Чанак Томислав Николић је након епизоде са штрајком зрео за политичку пензију. Желим Николићу да почне да једе и да прима пензију, јер у активној политици очигледно нема шта да тражи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "поздрављајући одлуку Томислава Николића да прекине штрајк жеђу", "Бета"

Санџаклизација Санџака

Мустафа Церић Данас имате мог муфтију, а вашег предводника у борби Бошњака у Санџаку, Муамера Зукорлића, који својим наступима и својим делима сведочи да прича о Санџаку никад неће ишчезнути. Као што је покојни Алија [Изетбеговић] пишући "Исламску декларацију" желео исламизирати муслимане, тако сада муфтија бошњанизира Бошњаке...

Мустафа Церић, реис-ул-улема Исламске заједнице у БиХ, поводом 20 година од оснивања Удружења грађана пореклом из Санџака у Федерацији БиХ, "Танјуг"

Светско првенство у избору посланика

Велимир Илић То би било као кад одете на Светско првенство и они вам наложе да су првих 11 пријављених фудбалера првотимци, ако се неко повреди мењају их дванаести, тринаести – а сви остали седите на клупи, дошли сте да гледате утакмице. Па, људи, јесте ли ви нормални?!

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, на решење у Закону о избору народних посланика о додели мандата по редоследу изборне листе, РТС

Жртвовање штрајка жеђу

Томислав Николић Постигао сам [штрајком] много, да грађани помисле да ни једна жртва није много када је Србија у питању. Демократска странка и њен председник немају шта да траже на политичкој сцени.

Томислав Николић, председник СНС-а, прекидајући на молбу патријарха Иринеја штрајк жеђу, "Б92"

Европска снага на Николићева уста улази

Штефан Филе Надам се да ће Томислав Николић прекинути штрајк. То није спојиво са тежњама за европску интеграцију Србије.

Штефан Филе, европски комесар за проширење, у Бриселу, на интерпарламентарном састанку Европског парламента и представника Народне скупштине Србије, "Бета"