Комбинације с понављањем

Велимир Илић Нисам у току приче да ли су лидери ДС-а и СНС-а били на прагу некаквог договора око избора. [Томислав] Николић ме је стално уверавао у то да нема речи о комбинацијама с ДС-ом.

Велимир Илић, председник НС-а, коалиционог партнера СНС-а, "Дневник"

Преко НАТО трња до ЕУ звездица

Чедомир Јовановић Морамо да нађемо бржи пут. Зато ЛДП каже да ће Србија остати вечити кандидат за ЕУ без доношења одлуке о уласку у чланство НАТО-а. За земљу као што је Србија, улазак у НАТО је предуслов брзог чланства у ЕУ. Они који о томе ћуте, немају храбрости да грађанима саопште ту једноставну истину.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Дневник"

Нехонорарни сарадници

Џулијан Асанж Свима би требало бити јасно да додајући пријатеља на "Фејсбук" заправо раде бесплатан посао за тајне службе.

Џулијан Асанж, оснивач "Викиликса", за "Russia Today", "24sata.hr"

Србија ante (EU) portas

Војислав Коштуница У Србији је од 2008. наметнута тема о ЕУ као да ћемо стварно колико сутра ући у ЕУ и по томе смо јединствени у Европи. Србија због проблема у самој ЕУ можда никада неће ни постати њена чланица, а свакако се то неће десити у скоријој будућности, јер процене варирају од 2018. до 2035. године. [...] Садашња власт од ЕУ прави нову религију, а од бриселских услова Србији праве нове догме.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Ало!"

Законодавна тениска власт

Дејан Раденковић Борба за потпис [Новака Ђоковића] је равна борби за најважније законе у Скупштини.

Дејан Раденковић, посланик СПС-а, покушавајући да на тениском турниру "Србија опен" добије Ђоковићев аутограм, "Вечерње новости"

Мали рат између великих пријатеља

Моамер ел Гадафи Између нас и Италије почео је рат. Мој пријатељ Силвио Берлускони је починио злочин дозволивши да Италијани учествују у рату против Либије. НАТО бомбардовање Либије је злочин и сада се рат премешта на италијанску територију. То желе Либијци и ја то не могу спречити.

Моамер ел Гадафи, либијски вођа, после погибије најмлађег сина Саифа ал-Араба, за либијску националну ТВ, "Срна"

Наше муке по Расиму

Расим Љајић Да је ваљало, не би мени допало. Не бих могао с овако скромним буџетом да испуним сва очекивања чак ни да имам чаробни штапић.

Расим Љајић, министар рада и социјалне политике, на питање "да ли је тешко водити синдикални дијалог у Србији", "Дневник"