Нереформисани афоризми

Александар Баљак

* Код нас и официри пишу књижевну критику. Утисак је да се мало претерало с реформом војске.

* Не можемо се похвалити успесима наше војске јер тужилац за ратне злочине прислушкује.

* Хашки суд је у почетку судио само њиховим генералима, а онда се напрасно исполитизовао.

* Била је то хуманитарна војна акција. Жртва се није много мучила.

* Војник од каријере не може дуго да гледа другима у потиљак а да нешто не предузме.Александар Баљак, афористичар, "Политика"

ДС ће се помирити и са аждахом

Борис Тадић Данас је ДС организација која је у будућности спремна да се помири и са својим противницима, ако заједнички сагледамо будућност и опште циљеве. ДС није ратничка странка, иако је њен светац човек-војевач.

Борис Тадић, председник ДС-а, на страначкој слави Ђурђевдану, алудирајући на чињницу да је Свети Георгије био римски војник, "Б92"

Песничка слобода

Амфилохије Радована знам годинама и пријатељи смо. Читам његову поезију, знам његову породицу. Не можете тако лако да се одрекнете пријатеља. У једном тренутку сам му рекао: "Радоване, ако треба негде да се склониш, дођи у Црну Гору, ту су се хајдуци склањали од памтивека."

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о својој понуди за уточиште Радовану Караџићу, "Бета"

Ухапсите мене, само пустите кума

СПО Без обзира на то што Војислав Шешељ у заштити својих процесних права одбија да затражи било какву помоћ власти у Београду, држава Србија би требало да захтева прекид његовог незаконитог притвора и пуштање на слободу до изрицања пресуде.

СПО, чији је председник Вук Драшковић кум Војислава Шешеља, "Блиц"

Јави се да те убијемо (ако нисмо)

Камерон Мантер Ако Бин Ладен жели да докаже да председник Обама све ово измишља, предлажем да се појави у јавности или да да изјаву. У супротном, нема сврхе одговарати на овакве теорије завере.

Камерон Мантер, бивши амбасадор у Србији и садашњи амбасадор САД у Пакистану, на сумњу да је Осама бин Ладен убијен, "Данас"