Тајни Теслин председник

Борис Тадић Имамо Булевар Николе Тесле, имамо музеј Николе Тесле, имамо Аеродром Никола Тесла – али немамо ниједно место у граду које обједињује Теслино дело, енергију и ту његову предату енергију вама. Читам у новинама да је једна академија дошла на идеју да се створи Теслин торањ, један такав облакодер – оно што дере облаке, што матерализује Теслине идеје – било би место којим ми потврђујемо да смо Теслина земља.

Борис Тадић, председник Србије, у разговору с групом ученика и студената у Музеју Николе Тесле, РТС

Дотакли смо дно (с друге стране)

Петар Петковић Мислили смо да је прва Миркова влада најгора, а испоставља се да је ова друга још гора. Мислили смо да је Србија дотакла дно са првом владом, а сада смо и испод тог дна са другом Мирковом владом.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, "Танјуг"

Много су јаки (и у мировању)

Драган Марковић Палма Тај скуп наше коалиције, који је требало да се одржи 14. маја, за сада је у мировању, како нам народ не би рекао да их позивамо у Арену због изборне кампање. Предлог за Арену је био мој, а све с намером да грађанима кажемо шта смо обећали, а шта урадили и зашто. С друге стране, треба да се зна, не треба нама да напунимо Арену како бисмо показали своју снагу. Много смо јаки.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, коалиционог партнера СПС-а и ПУПС-а, "Данас"

Двеста година самоће (без Турака)

Ахмет Давутоглу Ми желимо нови балкански регион, утемељен на политичким вредностима, економској међузависности, сарадњи и културној хармонији. То је био отомански Балкан. Ми ћемо обновити овај Балкан. Људи то зову неоотоманизам. Отомански векови Балкана су успешна прича. Сада је треба обновити.

Ахмет Давутоглу, министар спољних послова Турске, "Актер"

Прави азилант

Прави азилант Браво, председниче!

Роми из Земуна, дочекујући на слави Свети Марко министра унутрашњих послова и председника СПС-а Ивицу Дачића, "Курир"

Миле Србија

Милорад Додик Ја немам емоцију да навијам за Босну и Херцеговину, не доживљавам то као своју репрезентацију. Као своју репрезентацију доживљавам Србију и волим што имамо Новака Ђоковића, и у свему навијам за Србију. А поготово кад игра против Босне и Херцеговине.

Милорад Додик, председник Републике Српске, на констатацију да "није желео да навија за фудбалску репрезентацију БиХ у квалификацијама за Јужну Африку, за разлику од Бориса Тадића", "Утисак недеље"

Падај сило и правдо!

Силвио Берлускони Говорио сам да је најгора диктатура она судијска. Ево, ја данас не говорим о правди, што је једна ствар, него о судијама... Миланске судије су рак демократије који морамо да ишчупамо.

Силвио Берлускони, премијер Италије, о судским процесима против њега, Il giornale.it

Први међу најспоријима

Млађан Динкић Влада и даље ради споро. Они [министри и потпредседница Владе из УРС-а] раде брзо, а остали углавном не могу да их прате, част изузецима. Јасно је да када је капитен међу најспоријима, онда ни цео тим није мотивисан да брже трчи. Премијер је на функцији која очито превазилази његове способности. Он је веома пристојан човек, али споља делује као да је силом прилика на месту за које уопште није заинтересован.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, "Ало!"