На крају би Карлеушин речник

Јелена Карлеуша Не желим да придајем значај неколицини надрогираних и пијаних хулигана. Није им пошло за руком да покваре вече хиљадама људи који су уживали у концерту. Морам да кажем да није реч о средњошколцима, како се то тенденционално пласира у јавности, већ о бахатој и безобразној групици. На њихове увреде сам одговорила речником који они најбоље разумеју, уз одобравање публике, и наставила са концертом.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, о инциденту на концерту у Зајечару, "Мондо"

У срца Либијаца сам се закључао

Моамер ел Гадафи Кажем кукавичким крсташима да сам на месту где не можете да ме нађете и убијете. НАТО бомбе ме не могу погодити јер ме милиони Либијаца носе у срцу.

Моамер ел Гадафи, вођа либијске револуције, "Ројтерс"

Оскар неуспешности

Ивица Дачић Фудбал је, по мом мишљењу, један од најнеуспешнијих спортова у Србији, супротно медијској пажњи и популарности код грађана. Предлажем свим тим функционерима из клубова и савеза, па и самим играчима и судијама да се понашају сходно својим међународним успесима. Када на неким утакмицама рушимо државу и потпирујемо мржњу између Новог Сада и Београда, као што је то својевремено било између Београда и Загреба, онда заиста не знам чему служи тај спорт.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и председник СПС-а, о инцидентима на фудбалском финалу Купа Партизан-Војводина, "Б92"

Тешко победнику

Рафаел Надал Свако има право да прославља победе како жели и како сматра да је прикладно. И ја сам освајао турнир у Мадриду и неке још важније, али ми никада није пало на памет да се тако понашам. Не бих волео да ме поражени у финалу види да се тако радујем. Али, изгледа да он [Новак Ђоковић] о томе не брине толико.

Рафаел Надал, шпански тенисер, о Ђоковићевој прослави освајања турнира у Мадриду, за шпанску "Марку", "Sportal.rs"