Продаја туђег и куповина свог (све из Жаретове главе)

Драгољуб Жарковић Ко је луд да купи то, бре, нерешено правно... Па, јеси ли ти нормалан човек – ком да прода нешто што је његово?! Мислим, сине, јесу тебе послали с питањем или си ти то сам, из главе?

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", одговарајући на питање новинара "Б92" упућено Милану Беку "има ли заинтересованих за куповину Луке Београд", на трибини "Времена" и фондације "Фридрих Еберт", ТВ "Б92"

Због протокола се пристојно не воле

Александар Вучић То је био пристојан протоколарни разговор, али свакако није био пријатељски. Између мене и Ивице Дачића има истих проблема каквих је било и 2008. године. Једнако се не волимо као и тад, само што ми пристојност налаже да пружим руку неком ко стоји у мојој близини. Верујем да је и код њега иста ситуација и да ни он мене подједнако не воли. Ја њега не волим зато што ме је лагао, а он мене не воли зато што ме је лагао.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о сусрету са Ивицом Дачићем на прослави краљичиног рођендана у британској амбасади, "Ало!"

Прање косе је непроцењиво, остало се може зарадити или освојити

Емир Кустурица Урадио сам оно што годинама нисам! Опрао сам косу и ставио кравату. Из поштовања према четири узастопне титуле мог Партизана! Колико га поштујем и колико припадам црно-белима види се најбоље по мом, тако да кажем, аутфиту! Постоје две фаме везане за Кустурицу – да никада не пере косу и не носи кравату! А ја сам обе ствари учинио у исто време – због Партизана. Ако то није љубав, онда не знам шта је.

Емир Кустурица, режисер, на прослави нове титуле ФК "Партизан", "Ало!"

Да није било 5. октобра, ми бисмо га измислили

Ивица Дачић Хвала онима који су социјалисте свргли са власти 5. октобра 2000. године, јер да није било тако социјалисти би можда и даље мислили да су најбољи и непогрешиви.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Бета"

Дискретни шарм буржоазије на левици

Александар Антић Ми смо у својој прошлости често знали да се заљубљујемо у своје коалиционе партнере, тако да су неки знали да се заљубе у ЈУЛ, неки у радикале, после тога од 2000. је било доста оних који су били заљубљени у Шешеља и Коштуницу. Мислим да је време да ставимо тачку на то. Не заљубљујте се ни у актуелне коалиционе партнере, па ни у градоначелника Београда Драгана Ђиласа, иако је он, шармантан човек.

Александар Антић, председник ГО СПС-а Београда, на Изборној конференцији, "Бета"

НАТО сигурно у (либијско) блато

Моамер ел Гадафи Они ће бити побеђени, НАТО ћемо сигурно победити. Одлучни смо да ништа не мењамо у Либији осим ако то није по нашој вољи и далеко од авиона алијансе. Пружаћемо отпор, борићемо се, ако сиђу на копно, чекаћемо их, али то су кукавице и неће се усудити.

Моамер ел Гадафи, либијски вођа, "Бета"