Суперлева скретања

Бојан Тончић Модерна епопеја звана потрага за Дражом ушла је у нову фазу; било је драматично пратити електронске медије у Србији и њихово breaking news извештавање о потрази за посмртним остацима једног од највећих ратних злочинаца који је ходао и клао овуда. У полудиректном преносу са Аде циганлије, последњег боравишта четничких и Недићевих зликоваца високог ранга које се намах претворило у Младићево Лазарево, успешно је, као једна од ретких, реализована државна акција приватном технологијом.

Бојан Тончић, новинар, о открићу људских костију за које се верује да припадају генералу Дражи Михаиловићу, "Е-новине"

Нека буде аутокефално што бити не може

Амфилохије Било која митрополија може постати аутокефална. Да би то било, а то је искључиво у надлежности цркве, не само наше, већ је потребна сагласност свих помесних патријаршија и то је искључиво њихова надлежност, јер само оне могу о томе одлучивати. Такав случај био са кипарском црквом, која је у IV веку постала аутокефална уз сагласност тадашњих помесних патријаршија Атинске, Васељенске и Римске.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, за подгоричку ТВ "Атлас", "Бета"

Све су страже НАТО генерала

Вук Драшковић Повратком генерала вратићемо се на Запад, тамо где смо и били. [...] Иза Драже се заклањају највећи противници нашег кретања у Европу и на Запад, а Дража је убијен искључиво зато што је био за Запад. Погледајте само те такозване патриотске снаге које демонстрирају против конференције НАТО-а у Београду, а ЕУ проглашавају антисрпском, јеретичком.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о открићу људских костију за које се верује да припадају генералу Дражи Михаиловићу, "Прес"

Српска се труба у Америци чује

Џејмс Џатрас Невероватно колико Срба има став да је Косово изгубљено. О чему ви говорите? Русија, Кина, Бразил, Индонезија, три четвртине света су на српској страни, али изгледа да о томе овде нико не мисли већ сви брину шта кажу Американци! Сетите се гласања у Генералној скупштини УН о предлогу Србије да се Међународни суд правде изјасни о отцепљењу Косова. Против су једино били САД и Албанија и четири микродржаве на Пацифику. Чак и земље ЕУ које су подржале независност Косова нису подржале Америку. У читавој историји САД никада нису биле тако изоловане.

Џејмс Џатрас, директор Америчког савета за Косово, "Вести"

Можда смо ми издали једног човека, али ви мрзите све људе (из ДС-а)

Александар Вучић Ви не смете да ме погледате у очи јер ништа за Србију добро нисте учинили, зато што знате да за овај народ нисте ништа учинили. Ви критикујете мене за 1999. годину, а данас седите са Ивицом Дачићем у Влади, он је нама био шеф а ми, како сте говорили, његове слуге. Е, са тим нашим шефом – који је починио највеће злочине – ви најављујете нове коалиције и нове подвиге за разарање земље. Говорите да смо издали Војислава Шешеља, а ви мрзите Зорана Ђинђића! Ви мрзите све у ДС-у сем себе!

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, министру спољних послова Вуку Јеремићу, "Утисак недеље"

Противполитичко укрштање

Вук Јеремић Ако неко има за циљ да досегне, на овај или онај начин, учешће у власти – то је СНС. Ви сте једна политичка странка без идеологије, ви сте настали укрштањем издаје Војислава Шешеља и бесрамне експлоатације најтеже економске кризе у историји човечанства! Ви растете на несрећи, а у природи на такав начин расту и размножавају се само малигне ћелије и паразити.

Вук Јеремић, министар спољних послова из ДС-а, заменику председника СНС-а Александру Вучићу, "Утисак недеље"

Јединствено смо пукли

Вук Јеремић Зашто данас нико не притиска косовске Албанце да се косовска криза реши тако што ће они одустати од једнострано проглашене независности? Зато, господине Јовановићу, што су они јединствени. Нажалост, у Србији то није тако, у Србији има пукотина кад је реч о државним и националним интересима. И ви сте персонификација те пукотине.

Вук Јеремић, министар спољних послова из ДС-а, председнику ЛДП-а Чедомиру Јовановићу, "Утисак недеље"

Трговина трговином органима

Чедомир Јовановић Када министар Јеремић касни у емисију, онда касни због важних разговора са Уједињеним нацијама – а једина тема о којој ми гусламо у УН, од када постоји ова земља, јесте Косово, тражећи погонско гориво у несрећама, којих нажалост има и превише, у којима не препознајемо сопствену одговорност. Такав је и овај последњи пример са трговином органима, који наша политика неодговорно злоупотребљава већ месецима.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, министру спољних послова Вуку Јеремићу, који је каснио на почетак емисије, "Утисак недеље"

Висока тачка смрзавања

Вук Јеремић Ја се смрзнем када помислим шта би остало од ове земље кад би, неким случајем, неком пошло за руком да на власт доведе или господина Јовановића или господина Вучића.

Вук Јеремић, министар спољних послова из ДС-а, председнику ЛДП-а Чедомиру Јовановићу и заменику председника СНС-а Александру Вучићу, "Утисак недеље"