Једно дете, једна емисија, две Светлане

Светлана Вуковић И ми смо јако давно донеле ту одлуку и имамо менталну навику да одмах плаћамо било коју цену, само да емисија иде. Петком ујутру сам спремна да продам своје дете на пијаци, само да емисија буде добра. У суботу би ми већ било жао, али петком не питам за цену.

Светлана Вуковић, са Светланом Лукић ауторка радио емисије "Пешчаник", "Пешчаник.нет"

Признајем да никад не признајем (Косово)

Вук Јеремић Од комесара Филеа нисам добио информацију да постоји нови услов за Србију у процесу евроинтеграција. Моје мишљење по питању признавања косовске независности неће се променити ни за три дана, три месеца или три века.

Вук Јеремић, министар спољних послова, после састанка са комесаром за проширење ЕУ Штефаном Филеом у Бриселу, о томе је ли признавање Косова услов за чланство Србије у ЕУ, "Дојче веле"

Медвеђи утисак

Чедомир Јовановић Емисија "Утисак недеље" је само повод за наставак константног мешања руске амбасаде у унутрашње послове наше земље, уз дипломатске фразе које не успевају да прикрију отворени притисак, који ће у случају ЛДП-а само изазвати супротан ефекат. Упркос протесту руске амбасаде, најодлучније стојим иза изнетог мишљења у којем сам критиковао понижавајући однос Русије према Србији.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о протесту амбасаде Русије због његове изјаве да су загрљаји министара иностраних послова Србије и Русије "медвеђи" а политика Русије према Србији "колонијална и понижавајућа", "Блиц"

Нема јаке Србије без слабог Партизана

Ненад Бјековић Ако је за моћну Србију предуслов да Црвена звезда постане јака, ево, ја пристајем да се, као окорели партизановац, ставим у њену службу. Никада не бих кочио моју земљу на путу да постане европска сила само због фудбала. Хајде да уопште не играмо првенство, хајде нека Звезда ојача, па да коначно процветамо.

Ненад Бјековић, бивши спортски директор ФК "Партизан", "Курир"

Пуковник има коме да прети

Моамер ел Гадафи Једног дана ћемо вам одговорити и ваши домови биће легитимне мете.

Моамер ел Гадафи, пуковник и либијски вођа, оптужујући НАТО за убиство цивила током бомбардовања, "Ројтерс"

Бечка школа (из Јагодине)

Драган Марковић Палма Шта ме брига шта Јелена Карлеуша прича по телевизији. Примитивне изјаве примитиваца не треба ни коментарисати!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и градоначелник Јагодине, "Вести"