Донт микс...

Мирко Цветковић Једно је број запослених, друго је број незапослених, о броју незапослених – нити сам ја нити је председник Тадић коментарисао, не могу се доводити у везу та два податка.

Мирко Цветковић, председник Владе, о "расту запослености и непоузданим подацима о броју незапослених", "Б92"

Континтент који ће (можда) појести скакавци

Моамер ел Гадафи Ако одлучимо, можемо да кренемо на Европу као скакавци, као пчеле. Саветујемо вам да се повучете пре него што доживите пропаст.

Моамер ел Гадафи, либијски вођа, "Вести"

Јелена, ЛГБТ мајка

Јелена Карлеуша Морамо да научимо да смо мали и небитни дивљаци на тлу Балкана, које ће милом или силом припитомити Америка и Европа. Е тек онда ћемо, уморни од свих ових животних лекција, схватити да морамо да будемо толерантни и према нашим суграђанима који су рођени као ЛГБТ.

Јелена Карлеуша, певачица и "јавна личност", за "Слободну Босну", "Курир"

Не пуцај у медведа (ако можеш да купиш)

Маурицио Фугати Нисмо ми из Лиге [за север] ти који смо убили медведа за гозбу. Купили смо месо у Словенији где је легално.

Маурицио Фугати, члан Лиге за север, који је у Трентину организовао гозбу са медвеђим месом да би протестовао против плана о насељавању медведа у тој зони на северу Италије, "Corriere della Sera"

Коначно (бетонско) решење питања хигијене

Каталин Керекес Није расизам у питању. Одлучио сам се на овај корак због бројних протеста возача, који су се жалили на непрестано бацање смећа кроз прозор.

Каталин Керекес, градоначелник Баја Маре, града на северу Румуније, који је почео да диже бетонски зид од 3 метра у "Циган-мали", италијанска агенција "ANSA"

Ми чврсто стискамо пест (без генерала Младића)

Наташа Кандић Изненадило ме је хапшење Ратка Младића, 26. маја. Нисам могла да поверујем. Стегла сам обе песнице, као да га држим у шаци. Потом ми се отео уздах олакшања.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, ауторски текст за "Њујорк тајмс", "Данас"

Није тешко Србин бити

Новак Ђоковић На њихову срећу или жалост, Србин је број један!

Новак Ђоковић, тенисер, после пласмана у финале Вимблдона и заузимања позиције број један на АТП листи, о чињеници да све чешће његови противници имају наклоност публике, "Мондо"