Уједињени прождрнути свет

Индира Радић Оно што је мени најбитније је то да сам успела у овом времену кризе, када се људи брину за своју егзистенцију, да им макар накратко вратим осмех на лице. Када сам, рецимо, снимила "Лопова", ја сам том песмом ујединила Балкан, а нумером "Марија" ујединила сам планету. Што би рекли неки, прождрнула сам свет.

Индира Радић, певачица, о својој песми "Марија" на француском, "Свет"

И мајка и лаптоп

Матија Бећковић Ова година је идеална да Косово предамо на стогодишњицу ослобођења. И да ону свећу, која је 1912. године, после пет векова, упаљена у Високим Дечанима, утулимо у оквиру обележавања овог јубилеја. Дилема [Косово или Европа] равна је питању мајка или лаптоп.

Матија Бећковић, песник, "Прес"

Козје царство

Драган Марковић Палма Да ја нисам оптимиста [да ћемо добити статус кандидата за ЕУ у марту], чувао бих козе, а не бих се бавио политиком. [...] Знате, када сам био мали и имао пет година, тражио сам од тате да ми купи чоколаду "животињско царство". Он је одлазио на посао и враћао се без чоколадице. Када сам га питао зашто, рекао ми је да је умро човек који прави чоколаде. Ја мислим да би ускоро тако нешто могло да се догоди и Европској унији.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о добијању кандидатуре за (не)умирућу ЕУ, "Блиц"

Јелена, Светислав кога има

Емир Кустурица Шта се десило па је свеједно да ли си ти Карлеуша или Басара, жанровски тешко ускладиве величине у српској новијој историји? Шта је то што занемарује појаве у којима је Тарковски обични мрав у односу на тикване типа Силвестра Сталонеа или Шварценегера?

Емир Кустурица, режисер, "Блиц"