Гробарски мост

Томислав Николић Има само један мост који долази ниоткуда и води никуда, а коштао је толико да је 100.000 сељака могло да добије по 5.000 евра на зајам и да то све после врате, када се врати живот на село где је сада пустош.

Томислав Николић, председник СНС-а, „Вечерње новости“

Добро је што је република, али где баш српска?

Срђа Поповић Знамо како је очишћена та Република Српска, како је постала српска! И та морална наказа постоји и даље. Само постојање те Републике Српске, за Србију, крајње је штетно и чињеница која онемогућава да се крене даље.

Срђа Поповић, адвокат, "60 минута" Федералне ТВ БиХ

Еликсир за храброст (и прављење проблема)

Борис Тадић У Бриселу праве експеримент с мишевима: како реагују кад пију вотку, виски, коњак и шљивовицу. Ови који су пили коњак одали су се раскалашности у кавезу, јурили су мишице, плесали. Ови који су се напили вискија били су мамурни и агресивни, ови с вотком су били равни као патос и нису могли да се макну даље. А ови што су се напили шљивовице изазвали су велико изненађење међу научницима. Они су се ухватили за решетке кавеза и почели да вичу: "Мац-мац!" И ја сам тај виц рекао да ћу испричати негде у јавности као најбољу карактерологију нашег народа.

Борис Тадић, председник Србије, о вицу који је чуо од "председника једне земље", "Недељник"

Буди члан странке па нађи посао (у ЕУ)

Борис Тадић У Србији влада лажно уверење да се у свету директори великих корпорација бирају на конкурсу. Ако неко мисли да се директор "Франс телекома" поставља противно вољи француског председника, онда тај живи у илузији. У Србији се чак не примењује толико политичка воља као у неким земљама ЕУ.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, "Недељник"

Ко први задњици...

Стеван Мирковић Кучан је са "Европа здај" хтео да се први увуче у буљу ЕУ.

Стеван Мирковић, генерал ЈНА, у ауторском тексту, "Данас"