Парламент ћурећих фигура

Драган Марковић Палма Нећемо ћурана да уносимо у Музеј [воштаних фигура], [...] али би требало да стоји у неком углу Парламента. Када неко нешто лупи, да кажемо – "Не лупај, бре, она тамо животињица из угла те гледа".

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, емисија "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Где год се ја питам, жене су трудне

Драган Марковић Палма Сада у Јагодини, када шетате градом, свака друга жена је у другом стању [...] У мојој фирми четири жене су трудне. У општини, преко десетак [...].

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, емисија "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Комшијско куче у служби спортских активности политичара

Драган Марковић Палма Осамдесет одсто политичара се свукло кад су били на регрутацији у војсци, а потрчали су у животу када их је појурило комшијско куче. И они се много разумеју у спорт – састављају екипе и знају ко је најбољи тренер.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, емисија "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Где жирафа пије воду?

Драган Марковић Палма Жирафа је три месеца била темa у Србији. Када је први пут председник Србије Борис Тадић отишао у Хрватску код председника Јосиповића, на другој и трећој страни [новина] били смо ја и жирафа, а у углу треће стране – Тадић и Јосиповић. Све док нисам рекао – "Људи, доста су, бре, жирафе живеле у Београду, а пасле у Србији. 'Ајде мало да жирафе живе у Србији, а да пасу у Београду". Тек тада су престали да ме нападају.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, емисија "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Не спада снег да завеје Мокру гору него да испуни пророчанство

Матија Бећковић По Мокрој Гори се прича како се ових дана обистинило Тарабићево пророчанство да ће највећи снег пасти кад Кустурица постане председник Скијашког савеза Србије.

Матија Бећковић, академик, о Емиру Кустурици, "Политика"

На крају би рекет

Матија Бећковић Његов рекет је наша последња сабља.

Матија Бећковић, академик, о Новаку Ђоковићу, "Политика"

Кажњен за нелагање (и споро прање руку)

Ненад Чанак Шта би с питањем зашто се никоме у Београду (рецимо Чеди Јовановићу и још понекоме) не замера што су познавали људе из земунског клана и ЈСО, од Спасојевића и Легије па надаље, који нису били ухапшени све док нису убили премијера, иако нису били блиски земунском клану, него су били земунски клан?! Или ми се замера што нисам хтео да лажем да не знам ко је Ненад Опачић и да ниподаштавам оно што је учинио за безбедност опозиционих протеста тог времена, за разлику од оних који су на брзину опрали руке од свега, срушили зграду у Шилеровој и наставили политичке каријере чистунаца којима нико ништа не сме да замери.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на свом блогу, "Ало!"

Мутација захвалнице

Чедомир Јовановић СПЦ је мутант погрешне политике, која је уништила све добро у Србији. Хвала вам што нисте бацили градоначелника Новог Сада у Дунав.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, алудиравши на Новосадску рацију, када су 1942. погром извршили мађарски фашисти убили и у Дунав бацили Србе и Јевреје, и њено овогодишње спорно обележавање, "Курир"

Минђушин печат

Амфилохије Жао ми је што сам у манастиру Острог крстио Чедомира Јовановића. Да сам знао да се на њега неће примити печат Божји, не бих га крстио у време кад смо се пиштаљкама борили против покојног Слободана Милошевића. Тада сам рекао да крстимо човека, а не минђушу, коју Јовановић није желео да скине ни током церемоније крштења. Данас схватам да смо, ипак, крстили минђушу, а не човека.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, "Курир"