Одговарам за оно што ћу рећи кроз 15 (или 20) година

Томислав Николић Не одговарам за оно што сам рекао пре 15 или 20 година. Ако би то могло тако – да се одговара за нешто што је речено пре 15 или 20 година – нико не би могао да се бави политиком. Ја одговарам за оно што сам почео да радим од како сам постао председник Републике.

Томислав Николић, председник Србије, "Вести"

Они наши што некад бејаху

Зоран Живковић Нико у ДС-у више не може да се сети програма странке, [...] а Либерално-демократска партија је постала кандидат за нови Г17 плус.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, скуп неформалне групе "Политички форум", "Бета"

Раздвајање стубова унутрашње политике

Весна Пешић Уколико [Борис] Тадић, као губитник председничких избора, постане нови премијер, [...] то би била брука и срамота за Србију, јер је он, и док је био председник, обављао готово сву власт у земљи - био је и премијер, и тужилац, и судија.

Весна Пешић, социолог, скуп неформалне групе "Политички форум", "Бета"

Док нас коалициони партнер (с бољом понудом) не растави

Борис Тадић Једино је могуће формирати владу са онима који су спремни да деле и добро и зло, и немају резервну политику.

Борис Тадић, говор на седници ГО ДС-а, "Политика"

Опасни (мали) сигнали

Слободан Самарџић Изненађени смо срдачношћу и понашањем [Томислава] Николића и [Бориса] Тадића приликом њиховог сусрета.

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, коментаришући сусрет Николића и Тадића у Председништву Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Запаљење јавно, финансије тајне

Павле Петровић Kурс је само "висока температура", иза које стоје неодрживе јавне финансије, као "запаљење".

Павле Петровић, председник Фискалног савета, објашњавајући непрекидно слабљење динара према евру, РТС

Споро и лудо (ништа преко колена)

Јелена Триван Влада треба да буде формирана брзо, али не преко колена. Мора имати детаљан програм и принципе који ће важити за све, али и јасну одговорност за обећано и обавезу да све договорено буде спроведено.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а,"Блиц"