Наставак политике СРС-а другим (СНС) средствима

Александар Мартиновић Резултати избора су ме уверили да грађани перципирају СНС као странку која баштини изворне идеје СРС-а. Оно што је најбоље било у СРС сада ће бити у СНС.

Александар Мартиновић, бивши функционер СРС-а, коментаришући свој прелазак у СНС, "Шта радите, бре?", РТС-а

Црногорци су добри (само) за Црну Гору

Мило Ђукановић Србија којој, судећи по потенцијалима, припада место локомотиве европских интеграција Балкана, данас је на зачељу управо због тога што су је у прошлости водили Црногорци и они који су Београду покушавали да се представе "већим католицима од папе". [...] Сада Србију води прави Србијанац.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а, "Бета"

Временска грмљавина (с прогнозом)

Лу Брефор Раст јавног дуга Србије упоредио бих са растом температуре у Београду и Србији, а после таквих врућина обично следи грмљавина.

Лу Брефор, шеф канцеларије Светске банке у Србији, "Танјуг"

Позови М(МФ) ради убиства економије

Мирко Цветковић Ситуација у српским финансијама није тако катастрофална као што се износи [...], али новој влади препоручујем да одмах по формирању уђе у разговоре са ММФ-ом и да са њима усагласи ставове.

Мирко Цветковић, одлазећи премијер Србије, "Б92"

Партибрејкер (за владе и остале групе грађана)

Млађан Динкић Не постоји човек у овој земљи, тајкун или нетајкун, који може мене да купи. И зато сваком човеку могу све да кажем у лице – и овом човеку [Александру Вучићу], и Тадићу и Коштуници. Зашто? Знате ону песму Партибрејкерса – "Бити исти, бити посебан, бити слободан, бити само свој", то је то. Ко није разумео Цанета [Костића], није разумео ни друштво.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Шта радите, бре?!" РТС-а

Милиони евра (у доларима)

Драган Ђилас Одлука Владе да се прихвате захтеви Вука Јеремића и да се одобре толики милиони евра за његов боравак у Њујорку је срамотна.

Драган Ђилас, заменик председника ДС-а, о одлуци да се 7 милиона долара додели за председавање Вука Јеремића Генералном скупштином УН, "Блиц"

Благо пораженом (који је био победник)

Борис Тадић Раније су ми тражили да поднесем оставку због победе, а сада то исто траже због пораза. То је довољан разлог да не поднесем оставку.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Курир"