Заједно и у расцепу

Јелена Триван На велику жалост оних који пласирају те приче о нашој странци да би се скренула пажња са ове и овакве владе, Борис Тадић и Драган Ђилас ће заједно водити ДС.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, "Ало!"

Изазивач у тешкој категорији

Томислав Николић Једва чекам да ми Влада натовари на леђа "косовско питање". [...] Драге воље ћу да преузмем ту историјску одговорност. Окупићу све који нешто значе у Србији - политичаре, интелектуалце, бизнисмене, црквене великодостојнике, да коначно дођемо до једне платформе, засноване на Уставу и интересима грађана Србије, и да иза ње станемо сви.

Томислав Николић, председник Србије, "Вечерње новости"

Како ти је име, девојчице

Херман ван Ромпеј Како се зовеш, драга? Јах-ја-га.

Херман ван Ромпеј, председник Европског савета, приликом конференције за штампу уприличене поводом посете косовске председнице Атефите Јахјаге Бриселу, "Танјуг"

Затечен, необавештен и неодлучан

Франко Фратини Из једног интервјуа сам сазнао да би ме мој пријатељ Вук Јеремић желео у свом тиму у УН. Почаствован сам тим позивом који ме и радује, јер се тако крунише пријатељство учвршћено током протеклих година. Ипак, не верујем да о томе могу да одлучим у тако кратком року, јер бројни су изазови с којима се и моја земља суочава ових месеци. Све у своје време.

Франко Фратини, бивши министар спољних послова Италије, "Блиц"

Блиц(криг) за Политику

Небојша Стефановић Иза промене власништва "Политике" стоји ДС и исти сценарио се спрема и "Вечерњим новостима". [...] Да ли то ДС на један потпуно разбојнички начин покушава данас да све медије стави под сопствену контролу да [...] буду њихово партијско гласило као што је то, на пример, лист "Блиц"?

Небојша Стефановић, потпредседник СНС-а, "Танјуг"

Покушај киднаповања са срећним крајем

Небојша Стефановић Ми смо обавестили јавност да је био покушај ДС да киднапује одборнике СНС. Ми нисмо тражили њихове одборнике, нисмо киднаповали, нисмо малтретирали. Имамо стабилну већину.

Небојша Стефановић, председник ГО СНС-а, реагујући на допис ГО ДС-а Београда да МУП заштити одборнике СО Сурчин "који су изложени физичким и вербалним претњама Љубише Бухе Чумета", РТС

Крпице враћам, мандат не

Ивица Дачић Захваљујем председнику што ми је дао мандат и ја сад нећу да га вратим.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на свечаном обележавању 22. рођендана СПС у Сава центру, "Политика"