Кад Голијат победи Давида (НАТО-а тога да није)

Хашим Тачи Срби ће се повући посрамљени, као што су и 1999. године.

Хашим Тачи, "премијер Косова", реагујући на изјаву Томислава Николића да ће, уколико буде потребно, употребити војну силу да заштити Косово, "Фонет"

Партнерство без (размене) нежности

Александар Вучић Ви сте са тим људима правили коалицију. Ви сте са убицама правили коалицију, а не ја. Ми нећемо ни са де грлимо ни љубимо са Ивицом Дачићем и Млађаном Динкићем, а све због пара а не политике, и све да ваши џепови буду дубљи.

Александар Вучић, в.д. председника СНС-а, одговарајући на оптужбе Александре Јерков током расправе у Скупштини Србије, "Фонет"

Тома може оно што ни Бог не може

Александра Јерков Сећамо Вас се, господине Вучићу, и нећемо ни на тренутак помислити да сте данас другачији него што сте раније били. [...] Подсетићу на Ваше речи да је Дачић "осведочени лажов" и да ни Бог не може да Вас натера да уђете у власт коју подржава СПС.

Александра Јерков, шеф посланичког клуба ЛСВ-а, Александру Вучићу из СНС-а, "Фонет"

И даље обећавам оно у шта сам веровао

Млађан Динкић Нисам никада лагао па ни у вези са бесплатним акцијама. Када сам дао предлог, веровао сам да ће њихова цена бити 1000 евра. Тада нисам знао [...] да је била договорена продаја НИС-а по цени шест, седам пута нижој. [...] Када је тај посао завршен, на дипломатској вечери је [Борис Тадић] признао да је још 2007. године договорио да се НИС тако прода.

Млађан Динкић, председник УРС-а и кандидат за министра финансија и економије у новој Влади Србије, реплицирајући Александри Јерков у Скупштини Србије, "Шта радите, бре?" РТС-a

(С)кретање стазама и богазама

Александар Вучић Ако скренемо с пута, Ви ћете да нас исправите? Ја Вам одмах кажем да ћемо првог дана скренути с "Вашег пута", јер ако не скренемо с "Вашег пута" - награбусили смо и ми и Србија.

Александар Вучић, в.д. председника СНС-а, реплицирајући Драгољубу Мићуновићу у Скупштини Србије, "Шта радите, бре?" РТС-a

У потрази за изгубљеним кофером

Александар Вучић "Кофер" је нестао у реформи правосуђа коју спровела претходна власт.

Александар Вучић, в.д. председника СНС, одговарајући на алузију Александре Јерков на аферу "Кофер" током расправе у Скупштини Србије, "Фонет"

Марш жутих слонова (пред затвореним очима гувернера)

Млађан Динкић Без обзира на сазнања о дубиозама у Агробанци, Привредној банци Београд и Развојној банци Војводине одлучио је [гувернер Дејан Шошкић] да зажмури да се током изборне кампање не би замерио ДС-у односно Борису Тадићу. [...] Шта је радила супервизија банака? С једне стране су терали мак на конац, а слонови су им пролазили. [...] Да сам на месту гувернера Шошкића, ја бих сам поднео оставку.

Млађан Динкић, председник УРС-а, РТС