Суграђани без права гласа

Небојша Крстић Приметио сам, г. градоначелниче, да у Београду има све мање врабаца. У ствари, да их готово уопште више и нема. Шта је томе узрок, не знам. [...] Врабац је, иначе један од симбола Београда. То чак и у Википедији пише. [...] Врапци имају важно место у емотивном систему сваког Београђанина. Због тога, апелујем да се нешто око овог проблема предузме. Претпостављам да би се многи становник главног града укључио у активност којом би учинили да врапци поново постану "наши суграђани".

Небојша Крстић, саветник Бориса Тадића док је био председник Србије, порука градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, блог на порталу "Б92"

Позитиван одговор на молбе

Лоран Фабијус Сиријски режим треба брзо разбити, а сиријски председник Башар ал-Асад не заслужује да живи [...], јер покушава да уништи читав један народ.

Лоран Фабијус, министар спољних послова Француске, поводом обиласка највећег логора сиријских избеглица у Турској и "молби Француској за оружје и помоћ у борби против Асадовог режима", "Танјуг"

Не фронту у великом/малом риту

Иштван Пастор Реч фронт значи "укопавање", па укопани у блатњавим рововима, из којих би свако на свакога пуцао, не бисмо ништа решили. [...] Фронт који представља некакво ратно стање [...] из којег би политички преживео мали број људи. Потребан је разговор између Републике Србије и Покрајине [Војводине], а не конфронтација.

Иштван Пастор, председник СВМ и председник Скупштине Војводине, о иницијативи Ненада Чанка о "аутономистичком фронту" и "интернационализацији војвођанског питања", "Блиц"