Немојте људи, к'о Бога вас молим...

Милан Милутиновић Тачно је да по чл. 83, тачка 2 Устава Републике Србије, председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника и судије Уставног суда. На проблем осипања чланова Уставног суда, због одласка у пензију двојице судија, на време сам указивао усмено коме треба... Све сам ово учинио у намери да се искрсли проблем што пре реши. Наиме, било који мој предлог за судије, за допуну чланова Уставног суда који треба да има 9 чланова, захтева подршку, ако не свих парламентарних странака у Народној скупштини, онда, бар, скупштинске већине. Без такве подршке, сваки мој предлог не би био ваљан, из простог разлога што не би било умесно и пожељно, са моје стране, да предлажем нове судије, а да ти исти не буду и изабрани са несумњивом и солидном већином у Скупштини Србије. Према томе, не ради се ни о каквој и било чијој опструкцији...

Милан Милутиновић, председник Републике Србије, "НИН"

(А)тамањење

Зоран Ђинђић Није ово козачка скупштина где је главни онај ко има јачи глас или већи стомак.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, на седници Скупштине

Остани ђубре до Хага

Тома Фила Онај ко буде продао Србина треба јавно да каже 'Ја сам то ђубре које га продаје'.

Тома Фила, адвокат Слободана Милошевића, ТВ "Палма плус"

Хладњача пореклом из свемира

Изјаве.нет У окривљавању Слободана Милошевића стално се измишљају нови разлози, авиони, камиони, злато, сада и хладњача, а ускоро ће доћи на ред и свемирски бродови.

Драгана Кузмановић, портпарол ЈУЛ-а

Леди М(агбет)

Милчо Манчевски Ја се довољно не разумем у политику да бих могао да правим филм о политици на Балкану. Када бих и радио нешто о томе основни ликови би били људи који највише зараде на конфликту, па га зато и подстичу – разне Мире Марковић. Али, тај је филм већ снимљен, зове се 'Магбет'.

Милчо Манчевски, македонски режисер, "Данас"

Продавци мешовите робе

Милан Николић Деведесет одсто људи који су направили новац није то могло да учини ако на овај или онај начин није сарађивало с прошлим режимом, који је продавао и препродавао оружје, дрогу, па и емигранте.

Милан Николић, директор Центра за проучавање алтернатива, "Време"

Куме, изгоре (ти) кеса!

Душан Ковачевић Мој кум Лека није кум из оног чувеног филма. Затим, Лека нема пара ни приватно ни 'јавно'. Министарство за културу има буџет као омање ватрогасно друштво.

Душан Ковачевић, драмски писац, о свом куму и министру културе Браниславу Лечићу, "НИН"

Ко је ко у амбасади

Светозар Стив Пејовић Прво, да схватите да ваша визит карта у свету није амбасадор, него онај човек на рецепцији амбасаде. Ја још никад нисам ушао у југословенску амбасаду да се особа на рецепцији насмешила и казала 'добар дан, шта желите'. Пре доласка у Београд био сам у Риму и отишао у амбасаду да тражим визу. Дао сам пасош, попунио формулар, жена на рецепцији ме пита 'где вам је гарантно писмо'. Ја нисам знао ни шта ми тражи. Онда ми је објашњено да морам да имам гарантно писмо као доказ да нећу да паднем на терет вашег социјалног осигурања. Ја кажем: 'Госпођо, врло је мала вероватноћа да ће то да се деси'. А она ме пита 'да ли имате родбине у Југославији'. А ја кажем 'то мени звучи као полицијско питање. Или ми дајте визу или не'. И нисам добио визу.

Светозар Стив Пејовић, професор тексашког А&М Универзитета и једини Југословен који је ушао у америчку едицију "Ко је ко у економији", београдски "Економист"

Казна и злочин

Вук Обрадовић Сам ћу себи изрећи најстрожу казну уколико се буде доказало да су пред Вуковим насртајима поцепане и једне једине чарапе.

Вук Обрадовић, смењени потпредседник Владе, на седници Скупштине

Непрофесионалац

Изјаве.нет Ја сам Титов Црногорац, а не Црногорац по професији.

Бранко Калуђеровић, председник Стонотениског савеза Црне Горе, "Побједа"

Источно у рају

Мирослав Ћиро Блажевић Ирански су ратни хероји насликани на прочељима кућа, а ми немамо ни једнога. У Ирану се осјећам као у рају.

Мирослав Ћиро Блажевић, селектор иранске фудбалске репрезентације, загребачки "Вјесник"

Шта може да роди симпатично дете

Душко Кораћ А ово може да роди само мајка, овако симпатично дете.

Душко Кораћ, коментатор одбојкашке утакмице СРЈ-Јапан, "РТС"

Сувише доста млада пилетина

Синиша Вучинић Прочитао сам аспирације Маргит Савовић, али она има сувише доста година за мене.

Синиша Вучинић, председник Српске левице, ТВ емисија "Свет плус"