Багдад (Кабул, Триполи) је срце Запада

Предраг Симић Данас НАТО служи да одржи евроатлантску заједницу и западни свет заједно.

Предраг Симић, професор београдског Факултета политичких наука, "Танјуг"

Како (пре)живети без плате у шпанској месној заједници?

Гиљермо Кољарте Као одборник добијам 416 евра, што не покрива готово ништа, око 4.200 евра зарађујем као народни посланик, 290 добијам за време проведено у Народној скупштини, према томе, све заједно зарађујем око 5.100 евра, и веома ми је тешко да са тим новцем преживим.

Гиљермо Кољарте, посланик конзервативне Народне партије у шпанском парламенту, регионалном парламенту североисточне Галисије, а уједно и градски одборник, "Б92"

Чарапани и рекеташи

Јелко Кацин Сви они који су успешни у Србији преваспитавају и шаљу на одморе како би размислили да ли им је јефтиније да плате рекет или да седе кући и плету чарапе. [...] То што се сада "'делије играју" око тих инвестиција, то су српска посла и нас у Европској унији не занимају. Таква Србија не може у ЕУ и не може добити датум почетка преговора.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, обилазећи предузећа у којима је било "злоупотребе државе у процесу приватизације и злоупотребе члана 359", "Танјуг"

На истој таласној дужини

Ивица Дачић СПС није у локалној власти у многим општинама и нама је у интересу да се та ситуација промени свуда где је то изводљиво. То нису никакви ултиматуми, нити очекивања напредњака, то су и наша очекивања.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, о Вучићевој иницијативи за промену локалних власти у Новом Саду Лесковцу и Зајечару и изјави да "СНС неће бежати од избора", РТС

Савесни члан (огуглалог) друштва

Срђан Драгојевић Исход овог гласања [...] био је сасвим известан већ у тренутку када је проглашена комисија која ће о филмовима одлучивати. Ми смо друштво које је срамно огуглало на махинације, мешетарења и преваре. Упркос томе, одлучио сам да реагујем и не дозволим да овај сраман и "диригован" избор прође потпуно неопажено, ван очију јавности.

Срђан Драгојевић, филмски редитељ, о избору филма Горана Паскаљевића "Кад сване дан" за српског кандидата за Оскара, "Танјуг"

Србин антифашиста

Небојша Човић Спочитао ми је Душко Вујошевић и да сам фашиста [...], а онда показао своју праву природу и доказао да зна шта је фашизам, јер је очигледно његов следбеник. Назвао ме је Илиром, ваљда желећи тиме да ме увреди, омаловажи. Није ме тиме увредио, јер су за мене небитни националност и вероисповест. Није важно што је у томе слагао што је од Србина Небојше Човића покушао да направи Илира, већ што је још једном гнусно слагао.

Небојша Човић, председник КК Црвена звезда, реплицирајући преко медија тренеру КК Партизан Душку Вујошевићу, "Блиц"

Хватање лопова на наш начин

Душко Вујошевић Нисам желео да се операција уништавања Партизана обавља у тишини, већ ми је идеја била да обавестим заинтересовану јавност - партизановце, навијачки неопредељене, ресорно министарство, па и део државе који руководи борбом против криминала и корупције, да средства за спорт нису принципијелно распоређена у складу са резултатима. Да знају, остављајући им на савести да изаберу начин реакције. Само се плашим да не буде по оној Гогољевој: "Лопов узјахао лопова, и лоповом гони лопова".

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан, из саопштења јавности које је насловљено "Са Овчара и Каблара", "Блиц"