Сви наши путеви имају исходиште у Берлину

Огњен Прибићевић Мале земље немају избора него да одаберу неку велику земљу унутар Европске уније. [...] У Немачкој се сусрећу сва наша питања - и економије, и Европске уније, и Косова.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши амбасадор Србије у Немачкој, РТС

Последња Бастиља

Борис Тадић Људи финих, профилисаних амбиција, са контролисаним механизмима у себи, могу суштински допринети странци, а људи страшних амбиција лојални су само својим амбицијама, али не и политичким идејама. Запамтите то [...]. Не сме се дозволити ни по коју цену да последњи бастион демократије, слободног тржишта, владавине права, а то је Демократска странка, упркос свим грешкама које смо чинили, буде под дејством тајкуна.

Борис Тадић, председник Демократске странке, обраћање на Главном одбору ДС-а, РТС

Борис на ратној стази

Борис Тадић Ја ћу прво да критикујем себе. Треба ми мало воде, пошто је дуга критика. [...] Моја одговорност је што нисам брже и одлучније смењивао оне које је требало смењивати. То је нешто и о мом карактеру, попустљивости [...], али ако поново будем изабран за председника Демократске странке - јао си га вама.

Борис Тадић, председник Демократске странке, обраћање на Главном одбору ДС-а, РТС

Бију ко неће (награде)

Миодраг Зечевић За разлику од Србије, где се све добија преко везе, у Америци награде додељују сходно заслугама. Нисам платио награду. Из Института су ме двапут звали да ме номинују, али сам их ја игнорисао. Трећи пут сам се јавио и част ми је што сам добитник.

Миодраг Зечевић, председник СУБНОР-а, добитник "награде личност године за изванредна достигнућа у области права и историје" коју му је доделио Биографски институт из САД познат по "продаји признања и сертификата" као што су "личност године", "велики ум 21. века", "Ајнштајнова награда изврсности" итд, "Блиц"