Корешподенција

Мирољуб Лабус Што се мене лично тиче, после свега што сам постигао, ја идем на заслужени одмор. Очекујем да премијер Жижић преузме моје обавезе. То би било фер, јер сам ја уместо њега радио 8 месеци... Када се на крају заврши ова фарса с преговорима молим да ме неко обавести шта сте се договорили.

Мирољуб Лабус, потпредседник Савезне владе у оставци, у писму Коштуници, Жижићу и Ђинђићу

Корешподенција

ИО СПС Заслепљени својом моћи и богатством које су узели од других, они се надају да ће моћи српски народ да лише његових корена, духовности, верности и морала. Појединци се могу платити и купити, српски народ никада и ни за какве паре.

ИО СПС, писмо Слободану Милошевићу

Даље неће моћи

Велимир Илић Милошевића смо послали у Хаг, па он не може да пређе код нас, али многи његови јесу. Остаје још да Мира Марковић дође у ДОС. Довољно је погледати списак саветника - саветовали су Милошевића, он отиш'о у Хаг. Они су опет саветници, не знам где ћемо ми отићи.

Велимир Илић, копредседник Нове Србије, конференција за новинаре

Даље неће моћи

Младен Шварц И доиста, није Милошевић завео Србе, него је точније обратно: да су они, својим стољетним великосрпством, завели њега, испрва само једног од типичних југоидних и комунистичких апаратчика. Напокон, постоје нације као органске заједнице, постоји национална душа, и народ није само скуп појединаца који га сачињавају, кривих или недужних. Постоји колективна кривња (премда у њој увијек може бити појединачних изнимака). Наравно, непостојећа хрватска кривња увијек ће се колективизирати, а стварна српска кривња - индивидуализирати. Милошевић сада томе служи као жртвени јарац.

Младен Шварц, председник Нове хрватске деснице, "Вјесник"

А шта да радим (са шишкама)?

Мирјана Марковић Када се чујемо, Слоба ме пита шта радимо у нашој кући у Београду. Не усуђујем се да му кажем да више не можемо ништа да радимо, да немамо више ни динара.

Мирјана Марковић, супруга, торинска "Стампа"

А шта да радим (са шишкама)?

Мирјана Марковић Ах, интервјуи на телевизији? Не, ништа од тога. Увек мислим на своје шишке, то је право мучење.

Мирјана Марковић, супруга, торинска "Стампа"

Обрени-окрени

Обрен Јоксимовић Никаква. Разговарали смо неколико пута. И нисмо се договорили. Договорили смо се, али он то не поштује.

Обрен Јоксимовић, министар здравља, одговара на питање каква је комуникација између премијера и њега, "ИД"

Ми бисмо само да се (з)дружимо

Љубомир Ђокић Џо Ја сам овде ради промене. Дошао сам да дам подршку милицији, тима који су покушали да ме убију 5. октобра, да се здружимо и да заједно радимо, хоћемо промену, хоћемо да доведемо краља, ја сам за краља и отаџбину.

Љубомир Ђокић Џо, багериста, на протесту Независног синдиката полиције

Ми бисмо само да се (з)дружимо

Војислав Жанетић Пренећу Вам најбољи коментар о догађајима тог дана, а био је упућен на рачун полиције: 'Нема смисла! Оне педере су чували дванаест година, а ове не могу ни сат времена'!

Војислав Жанетић, колумниста "НИН"-а

Сто на један, зар се и то може?

Изјаве.нет Поборници веронауке кажу: представимо деци и теорију и креационизам па нека сама одлуче шта је тачно. Ово звучи демократски, али је заправо цинично изругивање на рачун слободе избора. Нећемо ваљда ставити у исти ред еволуцију, иза које су стотине доказа, и креационизам, иза којег је тврдња једне књиге и ништа више?

Веселин Марковић, лични став у листу "Данас"

Женски војници & мушки болесници

Антун Врдољак Жао ми је што Кукоча нећемо гледати у репрезентацији, али то је тако. Док морају у војску, барем играју за репрезентације. Знате, Ива Мајоли би имала константнију форму да је морала у војску.

Антун Врдољак, олимпијац и бивши директор ХТВ-а, "Спортске новости"

Женски војници & мушки болесници

Антун Врдољак НБА бих избацио с ХТВ-а! Палити одашиљаче за оних 50 болесника који не могу спавати па по ноћи гледају НБА, то стварно нема смисла!

Антун Врдољак, олимпијац и бивши директор ХТВ-а, "Спортске новости"