Корачница Европске уније која улива снагу Србији

Томислав Николић Термин '(територијални) интегритет Косова' није прихватљив за Србију, која очекује да ће ЕУ бити непристрасан медијатор у дијалогу Београда и Приштине. Измена те формулације представља мали корак, који би дао додатну снагу Србији, како би у доброј вољи и у интересу свих грађана решила све постојеће проблеме и наставила дијалог на највишем политичком нивоу.

Томислав Николић, председник Србије, "Танјуг"

ЕУ је партнер који је ускраћен у српском љубавном троуглу

Ханес Свобода Непрестани флерт са Русијом, као знак да Европска унија није за Србију једини партнер, није баш од помоћи.

Ханес Свобода, специјални известилац Европског парламента за Западни Балкан, "Бета"

Државници и рушитељи влада (у покушају)

Ивица Дачић Председник Владе Војводине Бојан Пајтић и ја делимо став да је аутономија Војводине аутономија у Србији, а не против Србије. [...] То што би моја политичка групација волела да сруши Бојана Пајтића или његова мене и ову Владу, потпуно је одвојено од државних питања, јер овде нису у питању страначки и лични односи.

Ивица Дачић, премијер Србије, после разговора с Бојаном Пајтићем у Новом Саду, РТС

Непријатељ вреба (из столице кабинета владе)

Борис Тадић Уверен сам да ћемо врло брзо после наших страначких имати и републичке изборе. Ова влада је нестабилна по себи и нико нема поверења у човека поред кога седи на седницама владе. Ту нико не сме да окрене леђа човеку са којим сарађује, не зна се ко је ловац, а ко ловина.

Борис Тадић, председник Демократске странке, "Танјуг"

Политички комесаријат за црквена и правна питања

Ранко Кривокапић Питање имовине Српске православне цркве ће се ријешавати унутар коалиције ДПС-СДП. Чудо неће бити, али велика промјена хоће.

Ранко Кривокапић, председник СДП-а, у емисији "Жива истина" црногорске ТВ "Атлас", "Правда"