Колевка хулиганизма и ропства као наша учитељица

Марко Јарић Да ли је могуће да нас Енглези, који су измислили хулиганизам и ропство, сада уче људским правима? Треба да нас је срамота. [...] И у Енглеској има расизма, и те како, али да цео стадион пушта мајмунске крике момку који нема ни 20 година? Стварно смо претерали.

Марко Јарић, кошаркаш Чикаго булса, критикујући на Твитеру понашање српских навијача на фудбалској утакмици младих Србија-Енглеска у Крушевцу, РТС

Катанац за бол

Карел Шварценберг Србија је изгубила рат. А у рату се често губе територије! То је тако увек било у историји. Моја земља је такође изгубила доста територије у прошлом веку. Свако мора од неког да изгуби. [...] Могу само да посаветујем српске пријатеље да донесу јасну одлуку и да прихвате нешто што ионако не може више да буде промењено.

Карел Шварценберг, потпредседник владе и министар спољних послова Чешке, уз напомену да ЕУ очекује да Србија "напредује по питању Косова" и да се "услови знају и уступака нема", "Вечерње новости"

Надамо се да ће доћи период кад ћемо макар моћи да се надамо

Радомир Николић Чему било ко у Србији може да се нада у наредном периоду?

Радомир Николић, председник ИО СНС-а и син Томислава Николића, на питање "чему грађани Србије, укључујући и оне на Косову, могу да се надају", "Танјуг"

Да (не) пропаднемо достојанствено

Ивица Дачић Желимо наставак дијалога са Приштином, желимо интеграције ка ЕУ, али не по цену да у тим процесима останемо без државе и елементарног достојанства. На то не би пристао нико у Европи ни у свету. [...] Поручујем Бриселу да нас не ставља пред дилему - Косово или ЕУ - јер се ми не можемо одрећи себе и своје државе. А не желимо ни да се одрекнемо ЕУ, којој стремимо.

Ивица Дачић, премијер Србије, интервју за "Вечерње новости"

Фаворит из сенке

Бранимир Кузмановић Подржала су ме 33 члана Главног одбора, а подршку општинских одбора нисам ни тражио.

Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар, предајући кандидатуру за председника ДС-а, "Бета"

Хвала вам (скоро) ни на чему

Драган Марковић Палма Захвалио бих Европској унији за оно што су урадили за Србију - а то је веома мало, и да их замолим да нам не одузимају оно што су нам дали [безвизни режим путовања] и да нам не прете.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине и председник ЈС, "Бета"