Казна за уши (и очи)

Изјаве.нет Захтевамо од ФИФЕ, УН, ЕУ и НАТО да Србија, поводом расистичких испада од 16. октобра 2012. године на фудбалској утакмици у Крушевцу између младих репрезентација Србије и Енглеске, буде драстично кажњена тако:

1. да јој се забрањује да ступи у пуноправно чланство ЕУ у наредних 100 година,

2. да јој се забрањује да ступи у пуноправно чланство НАТО пакта у наредних 200 година,

3. да јој се забрањује да приказује америчке и турске сапунске опере и друге серијале у наредних 300 година,

4. да се све окупаторске стране војне формације повлаче са Косова и Метохије које се оставља Србији да се сама за**бава са својим сопственим Индијанцима,

5. да се у Србију шаље контингент од 500.000 руских војника (од тога 200.000 Козака) као гарант да ће се све горенаведене тачке реализовати.


Центар за укорењивање демократије - ДЕМОС, саопштење за јавност

Како да не упропастимо сопствену државу

Милан Ћулибрк Питање је да ли ће овде појединачни интереси да надвладају опште интересе. [...] Зато су нам потребне евроинтеграције, да би нас неко натерао на заокрет - јер ми то сами никада не бисмо урадили. Нама је потребан ММФ [...], јер ако нас ММФ не услови - ми нећемо свести потрошњу на разумну меру и упропастићемо и ово мало привреде што имамо. Ако привреда банкротира, шта ћемо онда да трошимо?

Милан Ћулибрк, економски новинар, "Пусти причу" Радио Београда 1

Можда бидне јавних интелектуалаца, ал´ не мора

Огњен Прибићевић Недавно сам гостовао у једној ТВ емисији. Тема је била озбиљна - "Сукоб Ирана и Израела". [...] Онда се новинарка обраћа једном младом човеку, ког нико не познаје, и пита га - а шта кажу Тарабићи? Тај млади човек преко видео линка почиње да интервјуише неког наследника Тарабића који каже - можда бидне рата, ал´ не мора. Настаје хаос у студију, један колега каже - ово је скривена камера. Али, није. То је будућност.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши дипломата, о "инфлацији" јавних интелектуалца, "Шта радите, бре?" РТС-а

Заменићу рекет гуслама

Новак Ђоковић Обећавам да ћу научити да свирам гусле као што су то радили и моји преци.

Новак Ђоковић, српски тенисер, приликом добијања гусала на поклон у родном месту предака Јасеновом пољу код Никшића, "Танјуг"