Радуј се, радуј се народе

Миодраг Зец Овде се не зна ко је радоснији - [политичка] елита која лаже народ или народ који жели да чује шта та елита каже.

Миодраг Зец, професор економије, емисија "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Коалициона врлина

Миодраг Зец Овде је највећа врлина коалициони потенцијал - сви могу са свима. То је дебео, а мршав; то је спајање неспојивог. То је као када даш мигавац за лево, а идеш десно.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, емисија "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Сто година амброзије

Миодраг Зец Овде када неко нема шта да ради - оснује универзитет и продаје дипломе. Зашто не отвори универзитет у Словенији или Немачкој? Гори од политике је проблем образовања, јер када се прода 100 хиљада лажних, фиктивних диплома - посејана је амброзија која неће да се уклони у наредних 100 година. Не дај Боже да за 20 година треба да се лечите код "лекара" који је добио диплому медицинског факултета, па вам уместо зуба извади бубрег.

Миодраг Зец, професор економије, емисија "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Нација са више ножева

Миодраг Зец У Немачкој су данас универзитети у некадашњим палатама. То је једна нација знања. Они размишљају како неке ствари да ураде. Када кољу свиње, имају десет ножева - један за клање, други за папке итд. А ми једним ножем кољемо свиње, сечемо славски колач, кољемо комшију...

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, емисија "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Школство је на доброј низбрдици

Вигор Мајић Деценијама се образовање потискује као стратешки приоритет друштвене бриге [...]. Без писмених, вештих, креативних и добро образованих радника неће бити никаквих озбиљних страних инвестиција, јер једноставно нема потребних радника. Школе смо осиромашили, обезглавили, одузели им сваку самосталност у раду, оставили их без библиотека, учила и без добрих наставника, наметнули им изразито лоше програме и уџбенике, и резултат је јасан.

Вигор Мајић, директор Истраживачке станице "Петница", "Бета"

Атрибутска и методска сумња

Вигор Мајић Друштво у Србији оптерећено је митологизованом, дакле лажном, прошлошћу - где се генерацијама негује став да смо храбар, паметан и поштен народ који је увек испао жртва, те да су за наше патње, невоље и немаштину криви други. У најмању руку, закључак да смо испали редовне жртве значи да ипак не стоји да смо паметни. А и друга два атрибута се лако могу довести у сумњу.

Вигор Мајић, директор Истраживачке станице "Петница", "Бета"

Шта си био кад си био нико

Ивица Дачић Питање злоупотреба [средстава] треба одвојити од "захтева за укидање паралелних институција". [...] Питао сам Тачија у Бриселу - "Причате о паралелним институцијама, а шта си Ти био? Јеси ли био командант легалне војске или ОВК? Је ли постојала 'Влада Бујара Букошија' у Бону? Како сте се финансирали"? [...] Став косовских Срба о неприхватању независности не треба поистовећивати са криминалом, који је много већи у Приштини него на северу Косова, а често је и заједнички.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Дебата" о серијалу "Патриотска пљачка" на ТВ Б92

Институционално ослобађање заробљених уџбеника

Ранђел Нојкић Нигде не пише да не можете да имате два послодавца. То је и у Србији дозвољено. Нама, Србима с оне стране Ибра, косовске институције су и те како потребне. Прошле године, [...] када су уџбеници које је послала Влада Србије били одузети на административној линији, морао сам да идем код [градоначелника Грачанице] Бојана Стојановића да га молим да његови људи дођу да интервенишу на "царини Косова".

Ранђел Нојкић, функционер СПО-а са КиМ, о дуплим платама које појединци примају из буџета Србије и из "буџета Косова", емисија "Дебата" поводом серијала "Патриотска пљачка", ТВ Б92

Ламент над Тачијем

Милан Ивановић Пре три године је у Службеном гласнику објављен наш захтев за увођење ПДВ-а. Зашто? Зато што смо сатанизовани да свих ових година [...] постоје шверц и злоупотребе. У ствари, држава није оштећени ни за један једини динар, зато што је наплатила акцизе [...]. Овде је оштећен буџет Хашима Тачија, зато што Тачи није могао да наплати ПДВ [...] - а Ви у Вашим емисијама ламентирате над тим.

Милан Ивановић, председник Српског националног већа северног КиМ, емисија "Дебата" поводом серијала "Патриотска пљачка", ТВ Б92

Упиремо се да једни друге од лажи одвикнемо

Ивица Дачић Раније смо имали прилике у којима смо пре подне лагали ЕУ, поподне наше партнере са истока, а увече сами себе. Не желимо да лажемо једни друге, нема шта да лажемо и учинићемо све да нашу земљу приближимо и уведемо у ЕУ. [...] Према речима самих званичника ЕУ, односи Србије и ЕУ никада нису били бољи.

Ивица Дачић, премијер Србије, на Економском самиту Србије у Београду, "Танјуг"

Брзе и чисте руке дело красе

Ратко Божовић Поверовао бих потпредседнику владе Александру Вучићу када би у борби против корупције кренуо на оне који су на власти, онда бих рекао овај може нешто да уради. Међутим, за борбу против корупције потребне су чисте руке, а ја такве не видим.

Ратко Божовић, социолог, "Хоћу да знам" на ТВ Б92