Кад се Власи досети историје

Азем Власи По мом познавању историје српског народа, у два задња столећа, ви сте имали једног најпаметнијег политичара - то је био Милош Обреновић [...], који је знао полако да извуче Србију од власти Отоманске империје. И имали сте једног катастрофалног политичара, који је нанео велике штете Србији - то је Слободан Милошевић, [...] и српски народ ће још да испашта последице Милошевићеве политике.

Азем Власи, саветник Хашима Тачија и бивши комунистички функционер у СФРЈ, "Танјуг"

Неодгојена младеж

Мухамед Јусуфспахић Држава треба да буде праведна [...] и да ухапси и одгоји београдско "нож, жица, Сребреница" да се пазарско "плућа... жута кућа" никада не појави. Ова залутала омладина треба да [...] научи да насилнику вратити насилно јесте насиље исто, као што је украсти од лопова - лоповлук.

Мухамед Јусуфспахић, муфтија београдски Исламске заједнице Србије, у интервјуу за НИН, "Блиц"

Одлазак из странке која то није

Зоран Живковић Демократска странка већ више од осам година није демократска, а од данас више није ни странка. То су разлози због којих, након двадесет година, престајем да будем члан ДС-а [...]. Договори су последица трулог компромиса, односно равнотеже страха. То што је постигнуто између Драгана Ђиласа и Бориса Тадића нема везе за политичким деловањем.

Зоран Живковић, некадашњи функционер ДС-а, коментаришући на "Твитер" профилу повлачење Бориса Тадића из трке за председника ДС-а, "Блиц"

Прво закрпи бушан џак, онда се бори против корупције

Драгољуб Жарковић Честитам господину [Александру] Вучићу на храбрости с којом је ушао у једну неизвесну борбу против корупције. Једино ми се не свиђа зато што то цури као из пробушеног џака и сваког дана се у појединим медијима указује ко ће бити ухапшен. Мислим да би он те своје службе безбедности требало да стегне. [...] У борби против корупције треба показати више озбиљности, а мање галаме.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Утисак недеље" на ТВ Б92

Да питамо народ

Драгољуб Жарковић Народ не би волео да има институције, већ би волео да види да "крв потече", да неког у'вате и ставе у затвор. [...] Правници који су радили уговоре за те 24 спорне приватизације јачи су правници од правобранилаца и што се тиче случаја Делреал, Савет Верице Бараћ је навео да је проблем у закону који је дозволи такву конверзију земљишта којом је оштећена држава.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Утисак недеље" на ТВ Б92

Пожури полако

Мирко Цветковић Тврде да су у првих сто дана постигли више него што су пређашњи кабинети постизали за читав мандат. Благо нама! Волео бих да мало успоре.

Мирко Цветковић, бивши премијер, поводом сто дана Владе Србије, "Блиц"