Државни удар маневрима

Ненад Чанак Међународна заједница спречила је државни удар који је требао да се догоди 20. августа, за кад су били планирани заједнички маневри Војске Југославије и Војске Републике Српске, на које је међународна заједница ставила вето.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине

Политика је вођење рата другим средствима

Обрен Јоксимовић Упозоравам Ђинђића да не прети ДСС-у и да се смири. Ђинђић је изгубио рат само што то он не види или то не желе да му кажу његови сарадници.

Обрен Јоксимовић, функционер ДСС-а, "Блиц"

Сеирење (дивљија верзија)

Изјаве.нет Милошевићев лични пораз је истовремено срећа за његову породицу. Мандарина Мира је задовољила (и тек ће кад одложи мањерке) списатељску и деспотску страст, Марија је бахатија и богатија него икад, Марко може још годинама да купује слободу на простору од дивљих азијских до још дивљијих јужноамеричких држава. А добро пролази и дадиља малог Марка, која ће бар омирисати холандске лале изблиза.

Милан Бечејић, новинар, "Блиц недеље"

Централна фигура Централног затвора

Урош Шуваковић Нарочито су сви имали симпатије за председника Милошевића. Ниједан човек у Централном затвору с којим сам имао прилике да разговарам, било да је реч о затворенику или стражарима, није рекао ништа позитивно о чињеници да је брутално ухапшен бивши шеф државе.

Урош Шуваковић, СПС социјалиста, "Репортер"

Хоп-цуп поскочићу...

Драган Карлеуша Након што је... Да прескочим то? Добро.

Драган Карлеуша, заменик начелника Управе за борбу против организованог криминала, на конференцији за новинаре посвећеној убиству Момира Гавриловића

Предзиђе МУП-а

Изјаве.нет Шта ви новинари тражите? Вама треба забранити улаз у 'Заставу'. Сликате нас, па после носите у МУП!

Н. Н., још увек запослен у крагујевачкој "Застави", "Независна светлост"

Хакерско дубоко грло

Драгор Хибер Није било критичног стања у мрежи, али није наивно а и то је кажњиво дело. 'Телеком' је предузео мере заштите, мени су објаснили које, али ја не бих то хтео да кажем јавно јер бих тиме можда олакшао онима који у будуће планирају неки следећи напад. Није требало напасти 'Телеком' већ провајдере.

Драгор Хибер, професор Правног факултета и председник УО "Телекома", о претњи хакера

Заувар

Драган Рајичић Свратим пре неки дан у неколико државних апотека, онако реда ради, тек да проверим да им случајно није кренуло. Са шест рецепата нисам успео да набавим ни један лек, али сам зато приметио да љубазна апотекарка има лепе ноге.

Драган Рајичић, уводник "Независне светлости"

(Не)задовољштина

Ивица Рачан Знам да је незадовољство у држави велико, да је ситуација и тешка и сложена, знам да смо - највише ми из власти - овог тренутка, фигуративно речено, присиљени јести говна. Али очекујем тоталну сатисфакцију кроз коју годину.

Ивица Рачан, премијер Хрватске, "Спортске новости"

Година коју су појели Ови

Изјаве.нет Уморан од 13 изгубљених година под Онима, брине ме прва изгубљена година под Овима.

Петар Пеца Поповић, рок критичар, "Репортер"

Тиранија и кампања

Богдан Тирнанић Тиранија против пушења је узела маха и, као што је рекла Хана Арент, кампања против пушења подсећа на кампању против Јевреја тридесетих година.

Богдан Тирнанић, новински писац, "Блицњуз"

Свестраност

Јелена Карлеуша Концентрација ми је равна нули за оно што се не тиче моје каријере.

Јелена Карлеуша, естрадна уметница, "Блиц недеље"

Дахтање за леђима

Изјаве.нет Не верујем да ћу икад више изаћи на улицу у розе минићу и на високим штиклама. Покушаћу све да заборавим. Мада, нисам сигурна да ћу моћи. Кад год легнем, пред очима ми се појави његово лице, крвави зуби, очи, чујем дахтање животиње за мојим леђима...

Зона сумрака, исповест "Марине" коју је ујео муштерија вампир са Ибарске магистрале а да она није постала вампирица већ пензионисана проститутка