Мали емитер великих проблема

Огњен Прибићевић Када се сада у Немачкој пише о Србији у вези Косова, пише се као некада о Караџићу и Младићу. Недавно ми је један званичник Владе Баварске рекао да је Србија мала земља са много проблема. [...] Доживљавају нас као земљу која емитује проблеме, јер ми нисмо успели да наметнемо своје теме - мада је питање да ли је то било могуће.

Огњен Прибићевић, аналитичар и бивши дипломата, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Прави писци историје (који нису историчари)

Слободан Марковић Не формирају историчари идентитет народа. Он се више преноси кроз породицу и медије. Књиге историчара, чији је тираж 500 примерака, врло често ни колеге не прочитају - а може да буде вредно. Али, оно што се пласира кроз филмове, серије и стави у наслов новина - то формира историјску свест групе.

Слободан Марковић, историчар, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Прави писци историје (који нису историчари)

Слободан Марковић Филм "Храбро срце" нема везе са историјом, то је део пројекта независности Шкотске. Међутим, [готово] сви у англосаксонском свету ту "историју" [Шкотске] виде тако. [...] Ако Шкотска постане независна, Мел Гибсон и Шон Конери биће Анте Готовина и Маркач у Единбургу, биће национални хероји.

Слободан Марковић, историчар, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Хашка метастаза и Брозов синдром

Зоран Ивошевић И Хашки суд мучи исти синдром као и нас, а то је корупција. [...] И ми смо загађени истом болешћу, ми смо у метастази, и они и ми. Ако у тој корупцији главну реч води извршна власт, онда и код нас постоји то. Постоји један неподношљив нагон извршне власти да се наметне судској и законодавној власти, и да се понаша као у време Броза. [...] Нова реформа [правосуђа] је рециклажа претходне.

Зоран Ивошевић, бивши судија Врховног суда, "Кажипрст" на ТВ Б92

Косовска колевка

Саљи Бериша Потребно је да урадимо све како бисмо физичке границе између Албанаца учинили безначајним. Позиција Албанаца не може бити ништа друго него уједињење једне нације. Од Призренске лиге, једини циљ Албанаца је био уједињење албанске нације. Такође, идеја о етничкој Албанији родила се на Косову.

Саљи Бериша, премијер Албаније, у Тирани на конференцији "Улога Косова у независности Албаније", "Анадолија"