Потребно али не и довољно

Војислав Коштуница Моја супруга је само један једини пут, са својим колегом Ласлом Секељем, имала прилике да сретне покојног г. Гавриловића и неколико његових сарадника. И то је све... Молим? Је л' вам није довољно? Да, па није вам довољно пошто сте навикли на причу да се у кабинету председника Републике, и изван тог кабинета, плету мреже, прави кадровска политика, паралелна ДБ, припремају државни војни удари. Листови који то пишу у спрези са појединим фракцијама државне безбедности заправо спроводе државне ударе у овој земљи. Они који измишљају маневре ВЈ и Војске РС које затим, на нашу срамоту, демантује високи представник за БиХ, раде о глави овој држави. То су штеточине и прави непријатељи ове државе.

Војислав Коштуница, председник СРЈ, конференција за новинаре

Read my lips

Александар Тијанић Читај новине.

Александар Тијанић, саветник Војислава Коштунице, у "Репортеру" одговара на питање "ко има телохранитеље с криминалном прошлошћу, ко је направио ланчани судар возећи оклопљени полицијски ауди?"

Погрешно, без грешке

Милош Васић Коштуница се показао као човек који није у стању да донесе ниједну одлуку у исправном тренутку, осим погрешне.

Милош Васић, новинар "Времена", "Панчевац"

Обмањују чак и кад признају

Обрен Јоксимовић Демократској странци се омакло, али су признали да су сви људи које сам поставио добри и квалитетни. Нису сви квалитетни, неке треба мењати.

Обрен Јоксимовић, министар здравља у оставци, "Б92"

Хибриди

Радован Рака Радовић Кинезе нисмо ми довели, Мира је једном отишла у Кину, за њом је дошло 50.000, тек бисмо га најебали да је чешће ишла... Опасно је то ако почну да се мешају са нама, а мешаће се сигурно, то ће да буде нешто сачувај боже, к'о кад укрстиш Лесковчанина и хоботницу, неће личи ни на шта, али ће бере паприку.

Радован Рака Радовић, "политички и национални радник" из Почековине код Трстеника, "Време"

Хибриди

Блиц недеље КАД КОКА СНЕСЕ ХИБРИД

Блиц недеље, наслов вести о блокирању рачуна "БК Телекома" на захтев лесковачког предузећа за узгој живине "Кока хибро комерц"

Сједење без лежања

Никола Петровић Себе замишљам како сједим у некој кафаници на Цетињу, уживајући у посматрању лијепог, младог свијета, који се туда шета.

Никола Петровић, црногорски принц, цитат према "Блицу"

Жива историја за мртве људе

Мрђан Бајић Ми стално, из године у годину, имамо некакве историјске догађаје, који, просто, нису за живе људе.

Мрђан Бајић, вајар, "Блиц"

Ислеђивање по бон-тону

Петар Луковић Одбијам да поштујем било шта што има везе с помахниталим Попом који одбија да каже: носи ли гаће испод мантије или му и даље freedom ветра хлади Архимандрита?

Петар Луковић, у писму листу "Репортер"

Интервентни модел

Мис Светлана Доказ су и моје фотографије са плаже, али и прича по којој естетски хирурзи користе моје дупе као модел за своје интервенције. Јер, много девојака се јавља са жељом да има дупе попут моје.

Мис Светлана, поп певачица, "Свет"

Женствене жене би волеле да су мушко

Милован Илић Минимакс Ксенија је женствена и уместо да глуми секси даму или секс бомбу, она је изигравала неког фајтера. Колико ја видим, она би више волела да је мушко. Стално је показивала мишиће и говорила: 'Немој да те лупим!'.

Милован Илић Минимакс, "Свет"

Право прече потребе

Ивана Кроња То не значи да ћемо сви постати хомосексуалци и лезбејке, нити то ико тражи. То значи да нам је преко потребно да постоји и могућност креативне театрализације нашег живота уопште, неспутаног испољавања фантазија, снова и жеља, како бисмо опет постали нормални људи.

Ивана Кроња, теоретичар, "Данас"

Газирани кокаин

Шабаноти Моје природно стање је гасирано, као да узимам коку. Зато и пијем бенседине, да се мало спустим и не реагујем на изјаве сваке будале.

Шабаноти, "ексцентрични музичар", "Блиц недеље"