Ислеђивање иследника

Никола Селаковић Мирослав Мишковић је грађинин Србије који је 26-27 година позивао на саслушање и саслушавао. Ово је први пут да неко њега позива на саслушање, а то је држава Србија.

Никола Селаковић, министар правде и државне управе, "Кажипрст" на ТВ Б92

Хватање датума који лебди у ваздуху

Јелко Кацин Србија је значајно напредовала у евроинтеграцијама и датум отпочињања преговора [о придруживању ЕУ] је надохват руке. [...] Као најпозитивније достигнуће истичем напредак који је Србија остварила у односима са Косовом и [...] историјски дијалог два премијера [у Бриселу].

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, "Танјуг"

Мисија "Санадер"

Зоран Стојиљковић Време ловостаја је прошло и сезона лова је отворена. Заиста је прича о борби против корупције релативно "наплатива" [...]. Нама је пре неколико година упућена порука о "санадеризацији", односно да земља која претендује да уђе у ЕУ треба да има случај тог формата. [...] Мени господин Вучић делује као неко ко жели да уђе у политичку историју Србије и да оствари мисију на том плану. Немам ништа против ако се то претвори у систем.

Зоран Стојиљковић, професор на ФПН и председник Одбора Агенције за борбу против корупције, "Око" на РТС-у

Лов на патке и осталу дивљач

Драгољуб Жарковић Народно осећање је - дајте нам једног богатог да га рашчерупамо, да му уништимо империју и породицу. Док је држао "Макси", Мишковић је нападан да је највећи монополиста у Србији. Кад је белгијски "Делез" купио "Макси", више нико није писао да је "Делез" највећи монополиста у Србији. Има народна изрека из Врања - "У туђега татка поголема патка". Ми не волимо наше људе који су успешни.

Драгољуб Жарковић, главни уредник листа "Време", "Око" на РТС-у

(Не)суђени власник туђег земљишта

Драгољуб Жарковић Ако су Мишковића збиља звали на саслушање због "Дереала" и 16 хектара земљишта, то је бесмислено. Његово право конверзије из закупа у својину је оспорено. [...] У то земљиште је Мишковић уложио 9 милиона евра [...]. Пошто није власник тог земљишта, њему држава у овом тренутку дугује 9 милиона евра. Нека му врате паре.

Драгољуб Жарковић, главни уредник листа "Време", "Око" на РТС-у

Интервју у полицији са анегдотским карактером

Драгољуб Жарковић Чуо сам дивну анегдоту - један мој пријатељ је тешећи Мирослава Мишковића рекао: "Шта се секираш, и Берлусконија су звали истражни органи". "Јесте, али он је муљао, а ја нисам". [...] Полицајац који је данас саслушавао Мишковића је остварио сан сваког новинара - интервјуисати Мишковића четири сата је генијална ствар.

Драгољуб Жарковић, главни уредник листа "Време", "Око" на РТС-у

Препорука за члана библиотеке

Никола Селаковић Препорука [Дејана Царевића] да буде шеф кабинета је што је изузетно способан човек и добар правник. Поједини медији беспотребно бацају љагу на људе. Да ли то значи да је свако ко је радио за ДБ криминалац и убица? Од када се изгубило осећање да је часно радити за своју државу?

Никола Селаковић, министар правде и државне управе, на оптужбе да је Царевић радио у "Шестом одељењу" ДБ у време државног терора, "Кажипрст" на ТВ Б92

Усуд успешне жене

Јадранка Косор Погађале су ме гласине како сам имала љубавнике док сам била на челу Владе, зато што нису биле истините. Истина је била пуно гора, а то је да заправо дуги низ година нисам имала никог, нити једног мушкарца који би стајао уз мене.

Јадранка Косор, бивша председница Владе Хрватске, у интервјуу за "Јутарњи лист", "Блиц"

Уједињене колоније Европске уније

Лордан Зафрановић Ми ћемо, наравно, највероватније бити та далека провинција Европе која све више и више личи на колонију - [...] мање-више ништа више не ради и не производи се, сваки други човек остао је без запослења, тако да ћемо бити присиљени да купујемо све оно што из Европе треба да се купује. Европска унија је, вероватно, и створена због тога, да три велике нације и земље, као што су Британија, Немачка, Француска, имају овде тржиште.

Лордан Зафрановић, хрватски филмски режисер, "Вечерње новости"

Аутентични цар Африке и Азије (и диктатор СФРЈ)

Лордан Зафрановић [Тито] је од једне мале земље, од ових народа који су увек били провинција и нечије слуге, заиста направио аутентичне народе. Југославија је у то време вредела као земља која је била углед за многе, не само за Африку, Азију, него и за скандинавске земље, које имају највећи степен демократије. То се не може заобићи, без обзира колико мрзели Тита као комунисту, или га описивали као диктатора. [...] С Титом је било наде - ово сад су корупција и лаж.

Лордан Зафрановић, хрватски филмски режисер, аутор серијала "Тито - последњи сведоци тестамента", "Новости"/"Блиц"