Отето (од патуљака), проклето

Вук Јеремић Није лош "Хобит", вреди га погледати. Ради се о борби храбрих патуљака, одлучних да врате своју отету земљу, против злих Орка и моћног Змаја. [...] Ако се добро сећам књиге, на крају се моћно зло урушава, а древно краљевство патуљака уздиже из пепела.

Вук Јеремић, председник ГС УН, поредећи на свом "Твитер" налогу филм "Хобит" са борбом Србије да очува територијални интегритет, "Dnevnik.hr"

Закони Дивљег истока

Омер Хаџиомеровић Одувек сам у шали говорио да сам за процес приватизације као на Дивљем западу - да нам поделе заставице и ко шта "убоде" за пет минута, његово је. [...] Да ли у тренутку када се овде вршила приватизација некоме требало самостално тужилаштво и независно судство? Мислим да не. Душко Радовић је то најлепше рекао - "Кад лопови почну да бране оно што су стекли, неће бити љућих бораца за поштење, а против лопова". У једном тренутку, свима ће одговарати и ред и правна држава.

Омер Хаџиомеровић, заменик председника Друштва судија Србије, "Упитник" РТС-а

Привиђења и сабласти

Чедомир Јовановић Не боре се они против корупције, већ се свело на ону фразу "држ'те лопове" [...]. Могуће је скинути Шешељев беџ, али не и последице двадесетогодишње блискости са Шешељем. Били су као сијамски близанци, а [Вучић] је Шешељ Србије данас. [...] Да су 2007. године и Николић и Вучић, са Тадићем и Коштуницом, подржали наш захтев за анкетним одбором, данас не би било тако пуно наводних мистерија око односа политике и бизниса.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на коктелу у суботичкој фирми "Агропослови", "Танјуг"

СОС телефон за пријављивање насиља у економији

Силвио Берлускони Уколико Италија настави садашњим курсом, имаћемо три милиона незапослених, влада ће морати да подигне порезе и наћи ћемо се попут Грчке, на ивици грађанског рата. [...] Добио сам хитне позиве да не дозволим да се ситуација погорша у земљи коју волим. Потребан сам вам, а ја увек помажем људима у невољи.

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер, интервју за "Rai Uno" уочи нових избора у Италији, РТС

Хорор филм који није смешан

Роберто Бенињи Не могу да верујем да нам то стварно ради. То је као хорор филм, баш кад све изгледа мирно, наиђе ајкула, мумија, Годзила! [...] Oн нема шта да изгуби, све има и сад - оргије, адвокате, малолетнице. Само је тотално полудео!

Роберто Бенињи, италијански комичар, о Силвију Берлусконију, "Танјуг"

Ко тебе блатом, ти њега гасом

Душан Бајатовић Не плашим се никога и ничега. И нећу више да се ваљам по том блату и да одговарам на таква питања.

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а и директор "Србијагаса", поводом медијских спекулација да ће бити саслушан у полицији, "Политика"