Последње Томино (и владино) искушење

Томислав Николић Растрзани смо између онога што желимо, морамо и треба да урадимо.

Томислав Николић, председник Србије, о усаглашавању Платформе о КиМ са Владом Србије, "Шта радите бре?" РТС-а

Минимум нечега и максимум ничега (без оштрих ивица)

Томислав Николић Има ублажавања неких ивица [у Платформи о КиМ], неки делови су могли да буду тумачени као прекидање техничког дијалога [са Приштином] или преговора са ЕУ [...]. Оно што данас радимо је минимум онога што смо могли да добијемо пре неколико година, а максимум онога што ћемо моћи да добијемо за неколико година.

Томислав Николић, председник Србије, после усаглашавања платформе и резолуције о КиМ са Владом Србије, Б92

Обеликс у Црној Гори

Небојша Медојевић Најоштрије протестујем против одлуке наше владе да премијер Црне Горе прими једног од највећих пореских криминалаца Европе [...]. Надам се да и даље верујете да су поштење и патриотизам вредности на којима треба да васпитавамо нашу децу. Живела Француска. Живела Европа. Живела слободна и поштена Црна Гора. Доле преваранти, лопови и издајници. Срам те било, Депардје.

Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене, на "Фејсбуку" о именовању Жерара Депардјеа за црногорског амбасадора културе, "Танјуг"

Три жене које ће ми бити верне до судњег дана

Силвио Берлускони Жалићу се на пресуду у разводу од супруге. Ради се о три жене судије, феминисткиња и комунисткиња. То су миланске судије које ме прогоне од 1994.

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер, о алиментацији од 200.000 евра дневно у корист његове друге супруге Веронике Ларио, "Бета"